1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Chp Antalya’da Toplanıyor
Erdoğan: Bu Sabah Süreç Başladı

Erdoğan: Bu Sabah Süreç Başladı

Erdoğan, Cerablus operasyonuna ilişkin "Suriye’den ülkemize Gaziantep Kilis tüm bu bölgelere yapılan bu saldırılar işi bir yere kadar getirdi. Artık son dedik bu işi burada noktalanması lazım ve bu sabah 04.00 itibariyle süreç başladı" dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki atama ve kura töreninde konuştu.

Erdoğan, Suriye’nin Cerablus kentinde dönük operasyonun saat 4.00’da başladığını söyledi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası hayatını kaybedenlerin sayısının 241’e yükseldiğini duyurdu.

“Artık bu işi çözmemiz gerekiyor”

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Ne FETÖ ne PKK be DAİŞ ne DHKPC, hiçbir terör örgütünün onları destekleyen hiçbir gücün bu birlik ve beraberlik karşısında başarılı olma şansı yoktur.

“Bu sabah 04.00 itibariyle Suriye’nin kuzeyinde sürekli ülkemizi oradan tehdit eden terör örgütlerine yönelik bir operasyonu ordumuz güvenlik güçlerimiz başlatmış durumda. Bir millet şüphesiz ki onuruyla, gururuyla vardır. Bir millet istikbal mücadelesine iman etmesiyle vardır. Şu anda da ne yazık ki Suriye’den ülkemize Gaziantep Kilis tüm bu bölgelere yapılan bu saldırılar işi bir yere kadar getirdi. Artık son dedik bu işi burada noktalanması lazım ve bu sabah 04.00 itibariyle süreç başladı.

“Birileri meydan okudular. Suriye Türkiye için şöyle olacak böyle olacak. Buranda sesleniyorum: Siz ne olacağınızı hesabını yapın. Türkiye’ye tehdit oluşturacak kim olursa olsun bu millet ordusuyla polisiyle korucusuyla vardır ve var olacaktır.

"Şu anda ne yazık ki Suriye'den ülkemize, Gaziantep, Kilis ve tüm bu bölgelere yapılan bu tür saldırılar artık işi bir yere kadar getirdi. Artık son, dedik ki 'bu iş burada noktalanması lazım' ve bu sabah 04.00 itibarıyla süreç başladı. Artık bu işi çözmemiz gerekiyor. Birileri meydan okuyorlar, 'Suriye Türkiye için şöyle olacak, böyle olacak.' diye. Onlara ben buradan sesleniyorum, siz ne olacağınızın hesabını yapın."

"Bunların İslam’la alakası yok"

"Eğer teröre karşı dünya uluslararası bir mutabakat sağlamazsa tüm insanlık bundan sorumludur. Onun için de birlikte bir mücadele şart. Bizim en başından beri güçlü tarihi bağlarımızın olduğu Suriyeli kardeşlerimize samimi yardım eli uzatmak dışında hiçbir niyetimiz, faaliyetimiz olmamıştır.

“12, 13, 14 yaşında çocukları terörist olarak yetiştiriyorlar. O canım çocukları canlı bomba olarak yetiştiriyorlar. Rabbim bunların belasını verecek. Bunlar lanetlidir. Alnına kelimeyi tevhit bandı asmakla Müslüman olunmaz. Sancakta kelimeyi tevhit olmakla Müslüman olunmaz. Bunların İslam’la alakası yoktur.

“Bunlar tam aksine İslam’ın başına bela olmuşlardır bu yüzyılda. Bunların pisliklerini biz temizlemeye çalışıyoruz. Çünkü İslam bir barış dinidir. Kökeni barış olan bir dine bu kadar çocuğun kadının öldürülmesine fırsat verenler iflah eder mi? Bunun bedelini ağır ödeyecekler.

“Ezanlarımızı susturamayacaksınız”

"Tekraren ifade ediyorum, başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız."

 "Türkiye, Suriye'de oldubittiye rıza göstermeyecek”

"Şu kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ifade etmek istiyorum: Türkiye, Suriye'de sahneye konulmaya çalışılan oyuna, oldubittiye asla rıza göstermeyecektir. Gerekirse meseleye bilfiil el koymak da dahil tüm imkanlarımızı kullanarak Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumakta, bu ülkenin kendi halkının iradesiyle yönetilmesini sağlamakta kararlıyız."

“Biden’a söyleyeceklerim”

“Şimdi ABD başkan yardımcısı burada. Bizim söyleyeceğimiz şudur. FETÖ’nün başı ülkenizde. Ve 1999’dan bu yana ülkenizde. Kendisine özel oturma izni vermişsiniz. Suçluların iadesi noktasında bir ülke eğer ülkenizdeki birini istiyorsa bize vermek zorundasınız. 9.madde bunu gerektiriyor. Bunu kendilerine tekrar bunu söyleyeceğiz.

“Madem ki biz iki ortağız böyle birisini ülkenizde barındırmak ABD’ye bir şey kazandırmak kaybettirir. O halde bunu barındırmaktansa aramızdaki hukuku gözeterek bunu bize göndermeniz lazım.

“Artık kimse Suriye meselesin Türkiye’nin iç işlerinden bağımsız şekilde düşünemez. En son İran’dan gelenlerle bunu görüştük. MİT müsteşarımı oraya gönderdim görüşmeler için. Orada da bir süreci başlattık.

“Bütün bunları yaşamamızın asıl sebebi Suriye’dir. Terör örgütleri karşısında dimdik duran Türkiye, Suriye kaynaklı tehdidinde üstesinden gelecektir.”

“3 milyar avro nerede?”

“Ne dediler bu kamplara gelen mültecilerle ilgili 3 milyar avro destek vereceğiz. Nerede… Bu yıl bitiyor. Nerede? Yok… Bunlardan sadece nasihat alınır

“Biz kendi ayaklarımızın üzerinde duruyoruz ve durmaya devam edeceğiz. Ondan sonra da diyorlar ki Erdoğan affedersiniz bizim sözlerimizi dinlemiyor

“Biraz daha ileri gidiyorlar açık konuşuyorum yalakalık yapmıyor. Bu milletin şanında bu yoktur. Ben milletime ihanet edemem. Biz yeri gelir icabında kuru ekmek yeriz ama haysiyetimizden onurumuzdan taviz vermeyiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.