1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Chp Antalya’da Toplanıyor
Erdoğan: Bizler de Bu Yapıya Destek Olduk

Erdoğan: Bizler de Bu Yapıya Destek Olduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Açık konuşuyorum ben de şahsen pek çok görüşüne katılmasam da bunlara yardımcı oldum. Dedik ki bir ortak yanımız var. Rabbim de, milletim de bizi affetsin" dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Olağanüstü Din Şurası'nın açılışında yaptığı konuşmada, Fethullah Gülen cemaatiyle ilgili, “Bizler de bu yapıya tüm siyasiler gibi iyi niyetle destek olduk. Açık konuşuyorum ben de şahsen pek çok görüşüne katılmasam da bunlara yardımcı oldum. Dedik ki bir ortak yanımız var. Uzun süre gerçek yüzlerini göremedik” dedi.

"15 Temmuz Darbe Girişimi ve Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi" gündemi ile toplanan Olağanüstü Din Şurası'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanısıra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman da katıldı.

Erdoğan’ın konuşması şöyle:

“Tek parti döneminden itibaren uzun süre irtica paranoyası ile dini cemaatlerin üzerine gidildiği gibi her yapı gibi bu yapıda milletimizin kanatları altında varlığını sürdürmüştür. Bizler de bu yapıya tüm siyasiler gibi iyi niyetle destek oldu. Açık konuşuyorum ben de şahsen pek çok görüşüne katılmasam da bunlara yardımcı oldum. Dedik ki bir ortak yanımız var. Uzun süre gerçek yüzlerini göremedik.

"2010 yılından itibaren bu tespiti paylaştığım çok sayıda üst kademe yönetici arkadaşlarım oldu ve tavrımız değişti. 2012'de bu yapıyla ilgili tavrımızı da daha net olarak ortaya koyduk. Bu dönemde hızlanan TSK'ya yönelik operasyonlar ve davalarla ilgili ciddi şüphelerim oluştu. Uzun yıllar birlikte çalıştığım komutanlara yönelik suçlamalar beni ikna etmiyordu.

"Hala inanmayanlar olduğunu biliyorum"

“17-25 Aralık darbe girişimi bu örgütün yüzünü ortaya koyan hamle oldu. Bunu dahi anlatırken, birçok arkadaşlarımız yine inanmıyordu. Hala inanmayanların da olduğunu biliyorum.

“Her şeye rağmen bu hain örgütün gerçek yüzünü çok daha önceden ortaya koyamamış olmanın üzüntüsü içindeyim. Bunun için hem rabbimize, hem milletimize verecek hesabımız olduğunu biliyorum. Rabbim de, milletim de bizi affetsin.

“Bazıları bölücü terör örgütüyle özdeş hale getiriyor. PKK terör örgütünün elinde doğru dürüst silah bile yok. Ama bu FETÖ milletin vergileriyle alınan bu F16’larla, F4’lerle, tanklarla, toplarla milletine kurşun yağdırıyor, bomba yağdırıyor. Yeri geldiğinde zaten beraberler, PYD’yle, PKK’yla... Seçimlerde yaşadık. Seçim karargahlarında nasıl beraber olduklarını, zaten giyimleri kuşamlarıyla biliyoruz.

"Ona kulak verenler başına gelecekleri kabul eder"

“Şu saatten sonra, Pennsylvania’daki şarlatanın, terörist başının hezeyanlarına kulak veren herkes başına gelecekleri peşinen kabul etmiş demektir.

 “Bu yapının mayasında iki yüzlülük olduğu için pişman olduklarını söyleyenlerin samimiyeti konusunda ciddi tereddütlerimiz var. Gerçekten pişman mı oldular? İntikamcı bir düşünceyle söylüyorum. Yoksa riyakarlık içindeler mi? Anlamakta zorlanıyoruz. Elbette esas beyandır diyeceğiz ama bunlara karşı da gardımızı asla düşürmeyeceğiz.

“Tüm liselerden harp okuluna girilebilecek”

TSK'da da askeri liseleri kapattık. Bundan sonra tüm liselerden artık harp okullarına girme şansı doğmuştur. Harp okullarının çatısında Milli Savunma Üniversitesini kurduk, artık harp akademilerini de kaldırıp onun yerine lisans eğitimi veren lisansüstü bir üniversite haline gelmek suretiyle sistemi bu şekilde reforme edip adım atmış oluyoruz.

“Yeni yapılanan jandarma 48 saate göreve başlayacak”

“Jandarmayı İçişleri Bakanlığı'na bağladık. Jandarmanın sistematiğini de polisinki gibi dönüştürdük. Dün akşam son altyapı ile ilgili adımları attık. 48 saat içinde yeni görevlendirmelerle jandarma camiasındaki arkadaşlarımız çalışmalarına başlayacak. Silahlı kuvvetlerimizdeki çalışma süreci başlayacak.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.