1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 16 Gazeteciye 3’er Kez Müebbet İstendi
Enis Berberoğlu Tahliye Edildi

Enis Berberoğlu Tahliye Edildi

Dün HDP’li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile birlikte vekilliği düşürülen ve tutuklanan CHP’li Enis Berberoğlu, Covid-19 önlemleri kapsamında 31 Temmuz'a kadar tahliye edildi.

A+A-

Dün HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile birlikte milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanan CHP'li Enis Berberoğlu yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını önlemleri kapsamında Maltepe Açık Cezaevi'nden tahliye edildi.

Anadolu Ajansı’nın (AA) aktardığına göre, Berberoğlu, infaz yasası gereği daha önce yattığı süre nedeniyle açık cezaevine çıkma hakkı kazanmıştı.

Berberoğlu’nun açık cezaevlerindeki mahkumlara Covid-19 salgını nedeniyle verilen ve mayıs ayında iki ay uzatılan ev izninden yararlandığı öğrenildi. 

Açık cezaevleri 31 Temmuz’a kadar kapalı olduğu için, Berberoğlu da o tarihe kadar ev izninde olacak.

Enis Berberoğlu tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı.

Buldan: Koronavirüs diğer siyasetçilere bulaşmaz mı?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Berberoğlu’nun tahliyesine sevindiklerini belirterek, cezaevlerindeki diğer siyasetçilerin durumuna dikkat çekti: “Enis Berberoglu’nun tahliyesine seviniriz elbette ama corona cezaevlerinde ki diğer siyasetçilere bulaşmaz mi?”

Kaftancıoğlu: Acı gerçek değişmedi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu şu mesajı paylaştı: İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun coronavirüs tedbirleri kapsamında 31 Temmuz'a kadar tahliye edilmiş olması, haksız hukuksuz süreçlerin artarak devam ettiği, halkın iradesinin gasp edildiği ve gasp edilmeye devam edildiği acı gerçekliğini değiştirmiyor.

Ne olmuştu?

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları'nın milletvekilliği haklarında kesinleşmiş yargı kararları olduğu gerekçesiyle düşürülmüştü.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, MİT TIR’ları görüntülerini Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a ilettiği iddiasıyla yargılandığı davada, "siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası almıştı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ise aynı mahkemece ve aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Berberoğlu, Farisoğulları ve Güven'in cezaları, Yargıtay 16. Ceza Dairesince onanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler