1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kocaeli’de Ev Yangını
Elçiyi 100 bini Aşkın Kişi UĞURLADI

Elçi'yi 100 bini Aşkın Kişi UĞURLADI

KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi, Cizre'de 100 bini aşkın kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

A+A-

KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi, Cizre'de 100 bini aşkın kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Şerafettin Elçi için Cizre'de düzenlenen cezane törenine 100 bin kişi katıldı. Elçi'nin tabutu Kürdistan bayrağına sarılarak taşındı.

Kürt siyasetçi, Diyarbakır milletvekili, Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkanı Şerafettin Elçi için Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen cenaze törenine on binlerce vatandaş katılırken, Elçi'nin tabutu Kürdistan bayrağına sarıldı.

Elçi'nin cenazesi vasiyeti üzerine Seyidan Camisi'ne götürülüp burada yıkandı. Cenaze daha sonra omuzlara alınarak cenaze namazının kılınması için yaklaşık 600 metre mesafedeki Ulucami'ye götürüldü. Elçi'nin tabutunun Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin bayrağına sarıldığı öğrenildi.

Cizre'deki cenaze törenine Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin kardeşi Sidat Barzani, Irak Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Sekreteri Fadıl Mirani ve KDP heyeti, Mardin milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Ahmet Türk, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcı ve İstanbul millekvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir , Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, BDP'li ve CHP'li milletvekilleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin aralarında olduğu 100 bin kişi katıldı.

Cenaye katılan birçok kişinin Kürdistan bayrakları taşıdığı ve bu bayrakların cami çevresine de asıldığı görüldü. Elçi'nin cenazesi, Ulucamisi'nde kılınan cenaze namazının ardından yaklaşık 150 metre mesafedeki Cizre Mezarlığı'na götürüldü.

Sidat Barzani, gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, Elçi'nin herkesi bir araya getiren yurtsever ve demokrat bir kişi olduğunu söyledi. Elçi'nin babası Molla Mustafa Barzani'yle arkadaş olduğunu belirten Barzani, son görevlerini yerine getirmek üzere cenazeye geldiklerini ifade etti.

 

Haberin Videosu


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.