1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, AYM 'Sistem Krizi Üretiyor'
El Bab’ta Çatışma

El Bab’ta Çatışma

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab’a düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada dört asker hayatını kaybetti, 15 asker yaralandı.

A+A-

Suriye’de yürütülen “Fırat Kalkanı Harekatı” kapsamında El Bab’a düzenlenen operasyonda İslam Devleti (IŞİD) militanları ile çıkan çatışmada dört Türkiye askeri hayatını kaybetti, 15 asker yaralandı.

Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri Hasan Kırmızıtaş’ın Antep’ten geçtiği habere göre, harekatın 120. gününde, bu sabah, El Bab'ın merkezinde eskiden hastane olarak kullanılan ama son iki yıldır IŞİD’liler tarafından barınma ve mühimmat deposu olarak kullanılan alan çevresinde çatışma çıktı.

Çatışmada dört asker hayatını kaybederken, bazıları ağır 15 asker yaralandı.

Yaralı askerler sınır hattına ulaştırılarak ambulans ve helikopterlerle Kilis ve Antep’teki hastanelere taşındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) yapılan açıklamada çatışmaların yer yer devam ettiği belirtilirken, 40’ın üzerinde IŞİD militanının öldürüldüğü ifade edildi.

25 asker öldü

TSK tarafından 24 Ağustos 2016’da başlatılan ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarının desteklendiği “Fırat Kalkanı Harekatı” süresince bugüne kadar 21 Türkiye askeri hayatını kaybetmişti.

Bugünkü gelişmelerle birlikte ölen asker sayısı 25’e yükseldi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.