1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Afrin Neden Önemli? Zeytin Dalı'nın Anlamı Ne?
Ekrem İmamoğlu, Mazbatasını Aldı

Ekrem İmamoğlu, Mazbatasını Aldı

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Adliyesinde bulunan İl Seçim Kurulu'na gelerek mazbatasını aldı.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini, Cumhur İttifakı'nın Adalet ve Kalkınma Partili (AK Parti) adayı Binali Yıldırım'ın önünde tamamlayan Millet İttifakı'nın Cumhuriyet Halk Partili (CHP) adayı Ekrem İmamoğlu, 17 günlük sayımın tamamlanmasının ardından bugün mazbatasını aldı. 

Böylece İmamoğlu, tartışmalı seçimin ardından resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 

İmamoğlu gerek üç ay süren seçim kampanyası gerek seçim gecesi yaptığı açıklamalar gerekse de sayım sürecinde sürdürdüğü siyasetle tüm Türkiye'nin tanıdığı isim oldu ve şimdi siyasette CHP siyasetinin "parlayan yıldızı" olarak anılmaya başlandı. 

İmamoğlu, 1970 Trabzon doğumlu. İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olan İmamoğlu, muhafazakar/sağ kökenli bir aileden geliyor. 

Babası, Turgut Özal'ın kurduğu Anavatan Partisi'nin (ANAP) Trabzon il kurucularından olan İmamoğlu'nun siyasetle tanışması da ANAP'ta oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler