1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Serj Sarkisyan Türkiye'ye GELECEK
DSG Sınırdan Çekilmeye Başladı

DSG Sınırdan Çekilmeye Başladı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD-DSG), Rusya ile Türkiye arasında imzalanan Soçi mutabakatına uyma kararı alarak sınırdan çekilmeye başladı.

A+A-

Türkiye'nin 'terör örgütü' olarak kabul ettiği Demokratik Suriye Güçleri, Türkiye ile Rusya arasında imzalanan Soçi mutabakatına uyma kararı aldı.

Demokratik Suriye Güçleri, Türkiye ile Rusya arasında 22 Ekim’de imzalanan Soçi Anlaşması’na dair yazılı açıklama yaptı. 

Yapılan açıklama şöyle: "Rusya Federasyonu ile kabul etmediğimiz anlaşmanın bazı maddeleri üzerinde yürütülen geniş tartışmalar ardından, işgalci ordunun halkımıza ve bölgenin kazanımlarına yönelik saldırılarının durması amacıyla, 22 Ekim 2019’daki Soçi anlaşmasının uygulanması sonucuna vardık.

Demokratik Suriye Güçleri, bu vahşi saldırılar ve dökülen kanın durması için Türkiye ve Suriye arasındaki sınırın uzağında, tüm Kuzey Suriye ve Rojava Kürdistanı’nda güçlerini yeniden düzenleyecek ve yeni alanlara da konuşlandıracak. 

Demokratik Suriye Güçleri olarak, halkın ve bölgenin kazanımlarını savunmaya olan bağlılığımızı tekrarlıyor, Rusya Federasyonu’nu kendi sorumluluklarına sahip çıkmaya ve Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi ile Şam’daki merkezi hükümet arasında yapıcı bir diyalogun temelini oluşturmaya çağırıyoruz."

Mutabakat kapsamında DSG bugün öğlen saatlerinde Suriye-Türkiye sınırı üzerine bulunan Dırbesiye Amude kasabasındaki güçlerini 30 kilometre geri çekerken, çekilme işlemi bölgede bulunan Rus askeri polisi tarafından izlendi.

Sınırdan çekilen DSG'lilerin Rakka tarafına doğru ilerledikleri, bölgeye Suriye Ordusu'nun konuşlandığı görüldü.

Soçi anlaşmasına göre Menbiç'ten Irak sınırına kadar olan tüm bölgelerde DSG sınırdan 30 kilometre geri çekilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler