1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Osman Kavala'dan Mektup Var
Dört Gazeteci Tutuklandı

Dört Gazeteci Tutuklandı

Savcılığın hakimliğe sevk ettiği gazeteciler Atilla Taş, Murat Aksoy, Mutlu Çölgeçen ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu tutuklandı.

A+A-

Hakkında gözaltı kararı verilen, aralarında gazetecilerin de olduğu 35 kişiden 12’si savcılığa ifade verdi. Dört kişi savcılık, dört kişi hakimlik kararıyla bırakılırken, dört gazeteci tutuklandı.

Şarkıcı ve Meydan gazetesi yazarı Atilla Taş, gazeteciler Murat Aksoy ve Mutlu Çölgeçen, Ulusal Parti Genel Başkanı, Türk Solu dergisinden Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince, “FETÖ örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, bilerek ve isteyerek örgüte yardım etmek” iddiasıyla bu sabaha karşı tutuklandı.

Gazeteciler Ayhan Şimşek, İskender Yunus Tiryaki, Dinçer Gökçe ve Levent Arap, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında gazetecilerin de bulunduğu A. Alparslan Akkuş, Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz ve Ömer Şahin savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.

Savcının talebi üzerine nöbetçi sulh ceza hakimliğince Nurullah Öztürk hakkında yurtdışına çıkış yasağı kararı verildi.

Ne olmuştu?

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Fethullah Gülen cemaatine yönelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Murat Çağlak'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 30 Ağustos'ta 35 gazeteci ve akademisyen hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Hakkında gözaltı kararı verilen kişiler kapatılan Zaman, Millet, Meydan, Bugün, Yeni Hayat gazetelerinin, Rotahaber ve Samanyoluhaber sitelerinin yazarları ve çalışanlarından oluşuyor. Anadolu Ajansı soruşturmayı "FETÖ/PDY medya yapılanması soruşturması" olarak haberleştirdi.

12 isim İstanbul Ankara ve Kocaeli’ndeki operasyonlarla gözaltına alınmıştı.

Gözaltı listesinde isimleri bulunan ve yapılan polis baskınlarında evlerinde bulunamayan 23 kişi ise şöyle:

Ergun Babahan, Eyüp Can Sağlık, Mehmet Yavuz Baydar, Erhan Başyurt, Abdülkerim Balcı, Asım Yıldırım, Önder Deligöz, Ali Selçuk Gültaşlı, Şemseddin Efe, Turhan Bozkurt, Yonca Kaya Şahin, Ali Yurttagül, Ayşe Özkalay, Can Bahadır Yüce, Celil Sağır, Faruk Arslan, Hasan Cücük, İbrahim Öztürk, Kemal Gülen, Mahmut Akpınar, Osman Özsoy, İhsan Yılmaz ve Savaş Genç. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.