1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. Çimento Fiyatlarına Dev Zam.. Müteahhitler Protestoya Hazırlanıyor!
Dolar Fırladı: 3.41 lira Sınırı da Aşıldı

Dolar Fırladı: 3.41 lira Sınırı da Aşıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Borsa İstanbul Açılış Töreni’nde yaptığı konuşma sırasında yeni bir rekor kırarak 3.41 liranın üzerine çıktı.

A+A-

Bir süredir yükselişinin önüne geçilemeyen dolar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Borsa İstanbul Açılış Töreni’nde yaptığı konuşma sırasında yeni bir rekor kırarak 3.41 liranın üzerine çıktı.

Önce iptal edilip, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplayacağı açıklanan Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısında döviz kuru ve ekonomideki son gelişmelerin ele alınması bekleniyordu. Toplantı sonrası Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararı alabileceği de beklentiler arasındaydı.

Ancak Erdoğan’ın Borsa İstanbul açılışı sırasında Merkez Bankası’nı faiz politikaları nedeniyle eleştirip, bankaları da faizleri düşürmeleri yönünde uyardı.

“Şahsen faize daima olumsuz yaklaşmış bir kişi olarak, bu kriz karşısında çok da şaşırmadığımı özellikle ifade etmek isterim. Paradan para kazanmayı değil emekle, alın teriyle, bilgiyle, ticaretle para kazanmayı esas alan bir finans sistemine yönelmek mecburiyetindeyiz” diyen Erdoğan, bankacılık sektörüne de seslenerek, “Faizleri lütfen makul seviyelere çekin” dedi.

‘Tokadı ben yiyeyim, sefayı o sürsün’

Erdoğan, sık sık müdahale ettiği Merkez Bankası’na da şöyle seslendi: “Dediler ki ‘Merkez Bankası bağımsızdır, şudur, budur…’Tamam o yine bağımsızlığını oynasın ama ben siyasetçiyim, benim ona resmen müdahale etme yetkim var mı? Yok. Ama böyle bir şey yapılıyorsa ben de kalkacağım, eleştirimi yapacağım. Çünkü halkımın karşısında tokadı yiyen benim başındaki bürokrat değil. Öyleyse uyarımı yapacağım, o da çözüm yollarını bulsun. Tokadı ben yiyeyim, sefayı o sürsün, yok böyle bir şey.”

Erdoğan’ın bu konuşmalarıyla aynı dakikalarda dolar içinde 3.38 lira düzeyinden 3.4155 liraya kadar dayandı. Dolar toplantı öncesi 3.4097 dolaylarında seyrediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.