1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bursalı İşadamının Ölümündeki İhmalin Fotoğrafı
Diyarbakır’da F-16 düştü

Diyarbakır’da F-16 düştü

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan F-16 savaş uçağı kenttin Çarıklı Mevkii’ne düştü. TSK, uçağın piste yaklaşırken düştüğünü açıkladı.

A+A-

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan F-16 savaş uçağı kenttin Çarıklı Mevkii’ne düştü. TSK, uçağın piste yaklaşırken düştüğünü açıkladı.
Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan F-16 savaş uçağı düştü. Diyarbakır-Mardin karayolu Çarıklı Mevkii'ne düşen uçağın pilotunun, fırlatma koltuğunu kullanarak F-16'yı terk ettiği belirtildi. Olayın ardından şiddetli patlama sesinin geldiği bölgeye arama kurtarma ekipleri, ambulanslar, itfaiye ve polis-asker sevk edildi. Bölgede yoğun askeri helikopter hareketliliği yaşanıyor. 

Arama kurtarma esnasında pilota ulaşıldığı, durumunun iyi olduğu ve Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi. Uçağın enkazına da ulaşıldığı ve düşme nedeninin yapılacak inceleme sonucu ortaya çıkacağı kaydedildi. 
GÖRGÜ TANIKLARI: ALEV ALDIKTAN SONRA DÜŞTÜ 
Uçağın düştüğünü gören Yeşilvadi köylülerden biri, uçağın havada önce alev aldığını, şiddetli patlamadan sonra da düştüğünü söyledi. Aynı köylü, uçaktan atlayan pilotu gördüklerini, sağlık durumunun iyi olduğunu ve not defteriyle birlikte polise teslim ettiklerini kaydetti. 
Aynı köyden başka bir görgü tanığı da, yerden fırlatılan bir cismin isabet etmesi sonucu uçağın önce alev aldığını ve sonra düştüğünü savundu. 
İHA ÖNCE 'DÜŞÜRÜLDÜ' DEDİ SONRA ÇEKTİ 
Ancak İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) geçtiği habere göre, güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada, "12.12.2016 günü saat 19.32 sıralarında ilimiz Mardin yolu Çarıklı Tavşantepe mevkiinde jandarma bölgesinde F-16 uçağımızın düştüğü tespit edilmiş, uçak pilotunun sağ ve sağlık durumunun iyi olduğu ve paraşütle atlayarak kurtulduğu, yapılan mülakatta uçağın saldırı sonucu düşürüldüğünü beyan etmiş" denildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) açıklama geldikten sonra İHA haberindeki bu açıklamayı geri çekti. 
TSK: PİSTE İNİŞ İÇİN YAKLAŞIRKEN DÜŞTÜ 
TSK'den yapılan açıklamada ise, "Türk Hava Kuvvetlerine ait bir adet F-16 tipi savaş uçağı, 12 Aralık 2016 günü saat 19.30 sularında eğitim uçuşu dönüşünde piste iniş için yaklaşırken Diyarbakır Hava Meydanı'na yaklaşık 1,5-2 mil mesafede iken henüz bilinmeyen bir sebepten düşmüştür. Pilot olaydan yara almadan kurtulmuş olup, sağlık durumu iyidir. Kaza nedeninin belirlenmesi maksadıyla inceleme başlatılmıştır" denildi. 


Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.