1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İsmail Hakkı Karadayı Serbest BIRAKILDI
Diyarbakır Belediyesi Eşbaşkanları Gözaltında

Diyarbakır Belediyesi Eşbaşkanları Gözaltında

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı gözaltına alındı. Belediye binasında arama yapılıyor.

A+A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı, gözaltı işleminin PKK'ye yönelik soruşturma kapsamında gerçekleştirildiğini yazdı.

TBMM Darbe Araştırma Komisyonu’nda konuşan Kışanak’ın uçaktan indikten sonra Diyarbakır Havaalanından, Anlı’nın ise aynı saatlerde Diyarbakır'daki evinden gözaltına alındığı belirtildi.

Emniyete götürülen Anlı ve Kışanak'ın Diyarbakır'daki evlerinde ve polis ablukasına alınan belediye binasında arama yapılıyor.

Komisyonda konuşmuştu

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Meclis’te kurulan Darbe Komisyonu bugün Gültan Kınaşak’ı dinlemişti. Komisyon bugün ayrıca  gazeteci Nedim Şener'i de dinledi. Günün diğer çağrılısı eski Genelkurmay başkanı Yaşar Büyükanıt idi. Ancak Büyükanıt sağlık sorunlarını gerekçe göstererek toplantıya katılmadı.

Kışanak komisyonda “Paralel devlet yapılanmasının gerçek yüzünü ortaya çıkarmak istiyorsak başlamamız gereken yerlerden biri de KCK operasyonlarıdır. ‘Bu operasyonları kim yaptı, nasıl yaptı’ sorgulanması gerekir” dedi.

Kışanak, komisyona Zaman Gazetesi eski yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı ile 2015'te yaptığı görüşme dolayısıyla çağrılmıştı. Komisyon Başkanı Reşat Petek, bu konuyu Kışanak'a  sorarken, cemaate yakın gazetelerin bu görüşmeden sonra HDP’yi desteklemeye başladığını iddia etti. Kışanak bu iddiaya şöyle yanıt verdi:

“O gün kurum dışındaydım, özel kalemi ve basını arayarak 5 dakika belediyeyi ziyaret etmek istediklerini söylemişler. Uygun olmadığımı basından arkadaşlara söyledim. Ama çok ısrar edince, bir gazeteci olarak, bir gazeteciyi reddetmenin doğru olmadığını düşündüm ve kabul ettim. Özel bir randevu, arka kapı, gizli görüşme söz konusu değil. Belediyenin iki kapısı var. Biri misafir, biri personel girişi. Bütün misafirler aynı kapıdan girer, onlar da misafir girişinden girdi.”

Kışanak görüşmenin gizli olmadığını  odada 15-20 kişi bulunduğunu da sözlerine ekledi. Kışanak Belediye Başkanı olarak pek çok kişiyi misafir etmek durumunda kaldığını, Dumanlı’nın da bu kapsamda belediyede ağırlandığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.