1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Covid-19 | Kılıçdaroğlu 'CoronaVac Aşısı'nı Yaptırdı
Dilek Doğan'ı Öldüren Polise Ceza!

Dilek Doğan'ı Öldüren Polise Ceza!

Dilek Doğan’ı Armutlu’da ailesiyle birlikte yaşadığı evde silahıyla vurarak öldüren özel harekat polisi Yüksel Moğultay’ın tutuksuz yargılandığı davada karar çıktı.

A+A-

Dilek Doğan’ı Armutlu’da ailesiyle birlikte yaşadığı evde silahıyla vurarak öldüren özel harekat polisi Yüksel Moğultay’ın tutuksuz yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, Yüksel Moğultay'a iyi hal indirimi yaparak 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.
 
İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya bir önceki verilen esas hakkındaki mütalaa ile 6 yıla kadar hapsi istenen ve tutuksuz yargılanan sanık polis Yüksel Moğultay katıldı. Duruşmada Dilek Doğan'ın annesi, babası ve ağabeyi de hazır bulunurken, duruşmayı HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ile CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Gamze İlgezdi de takip etti. Duruşma başlangıcında Dilek Doğan'ın annesi Aysel Doğan'ın sanık polis Yüksel Moğultay'a "Sen benim yavrumu öldürdün. Onu hasıl büyüktüğümü ben bilirim" şeklinde tepki göstermesi üzerine heyet, duruşmanın düzenini bozduğu gerekçesiyle anne Doğan'ın duruşma salonundan çıkarılmasına karar verdi. Doğan ailesi avukatlarının itirazı üzerine heyet duruşmaya ara vererek, salondan ayrıldı.

 
Duruşmanın tekrar başlamasının ardından Doğan ailesinin avukatı İbrahim Ergül, esas hakkındaki mütalaayı eleştirerek, "Mütalaa sanığın taksirle işlediğini idda ediyor. 'Silahın emniyetini niye kapatmadınız' sorusuna sanık,  'Kapatmayız' demesine rağmen savcı zaman bulamadığı için kapatmadığını söylüyor" dedi. Avukat Ergül, sanığın bile iddia etmediği olgularla sanığın kurtarılmaya çalışıldığını belirterek, "Sanığın bile idda etmediği olgularla sanığı kurtarmaya çalışıyor savcılık. Sanık hiç yargılanmadım diyor ama sabıka kaydı dosyada ancak dosya hakkında bilgi sorulmadı" dedi. 
 
"Vicdanen rahatım"
 
Söz verilen sanık Yüksel Moğultay da "Ben kimseyi öldürmedim, kimseye bilerek silah doğrultmadım. bu nedenle vicdanen rahatım. Ben devletimin bana verdiği görevi yerine getirdim. Kimseye ateş etmedim. Abisi arama ekiplerine doğru hareket etti. Silahın namlusundan ve dipçikten tutarak şahısları salona itmeye çalışırken silah patladı. Ben yapmadığımı söyledim. Aile sakinleşmedi. Sakinleşirlerse yaralıyı hastaneye götürebileceğimizi söyledim, sakinleşmediler. İlla de birini vuracaksam bana mukavemet gösteren şahsı vururdum" dedi. Moğultay, olay günü OHAL bölgesinden geldiğini, çok yorgun olduğunu, bir an önce aramayı bitirip dinlenmek istediğini anlattı. Moğultay'ın kimseyi vurmadığına ilişkin iddiasının ardından anne Aysel Doğan, "Evet! Biz kızımızı vurduk, şimdi de burada adalet arıyoruz" diye tepki gösterdi.
 
Aileyi suçladı
 
Moğultay'ın avukatı Tolga Yurdakul da, "Keşke beşeri ilişki ile değil de şahısları yere yatırıp kelepçeleyerek arama yapılsaymış" dedi. Son sözü sorulan Moğultay, "Vicdanen rahatım. Kesinlikle kimseyi öldürmedim. Olaya sebep olan Doğan ailesidir" diyerek aileyi suçladı. Dosyayı karara bağlayan heyet Moğultay'ı bilinçli taksir suçundan önce 7 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti. Ardından da iyi hal indirimi yaparak 6 yıl 3 aya indirdi. Kararla birlikte tutuklama kararı verilmedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.