Devlet Bahçeli'nin Grup Konuşması

Devlet Bahçeli'nin Grup Konuşması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli haftalık grup toplantısında Suriye’deki gelişmelerden söz ederken, MHP’nin neden anayasa değişikliği referandumunda “evet” diyeceğini anlattı.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu.

Kendisinin daha önce başkanlık sistemine kesin bir dille karşı çıktığı ve bu nedenle şimdi çelişkiye düştüğü yorumlarına değinen Bahçeli, “PKK'nın, CHP'nin, EMEP'in, ÖDP'nin, TKP'nin, elinde ülkücü kanı olan Aydınlıkçıların kuyruğuna takılmak asıl çelişkidir” dedi.

Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı konusunda da konuşan Bahçeli, Türkiye’nin Rakka’ya da girmesi gerektiğini söyledi.

Bahçeli’nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Sıra Rakka’da”

Fırat Kalkan Harekatı kapsamında başlatılan El-Bab kuşatması sonuç vermiş, bu kentin büyük bir bölümünde kontrol sağlanmıştır.

“Şimdi sırayı Rakka operasyonu almıştır ancak bu operasyonun kapsam, sınır, derinlik ve kimler tarafından icra edileceği henüz netleşmiş değildir. Konuyla ilgili görüşme ve temaslar yoğunlaşmıştır.

“ABD’nin İstihbarat Başkanı’ndan sonra Genelkurmay Başkanı da Türkiye’yi ziyaret etmiş, Türk mevkidaşıyla anlam vermesek de Adana İncirlik Üssü’nde buluşmuştur.

“İddia odur ki; buranın seçilmesi olası Rakka operasyonunda hareket merkezi olarak kullanımı ihtimal dahilindedir.

“İki ayaklı taslak plan”

“Hem Cumhurbaşkanının ağzından hem de diğer sivil ve askeri yetkililer kanalıyla Türkiye’nin PYD/YPG ile ilgili kesin tavrının ABD’li muhataplara iletilmesi olumlu ve isabetlidir, bize göre bundan da dönülmemelidir.

“Türkiye’nin ABD ile önümüzdeki Rakka operasyonuyla kapsamında ayrıntılı ve iki ayaklı bir taslak plan paylaşıldığı anlaşılmaktadır.

“Bu planlardan ilki; Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Akçakale’nin karşısındaki Tel Abyad’dan girip PYD kontrolündeki bölgeden Rakka’ya yönelmesidir.

“İkinci olarak da El-Bab’dan Menbiç ve buradan Rakka’ya doğru harekettir. Bu 180 kilometrelik hattın zorlu coğrafi şartları içerdiği de bilinen bir gerçektir.

“Mesele YPG’nin yer alıp almaması”

“Bu operasyonda YPG’nin yer alıp alamayacağı ana ve asıl tartışma konularından biridir.

“YPG’nin Rakka’ya koalisyon unsurlarından bağımsız olarak doğudan girmesi ÖSO’nun da kuzeyden güneye doğru ilerlemesi ABD’nin talepleri arasındadır ancak Türkiye’nin hiçbir şart altında terör örgütü PYD/YPG ile aynı çizgide olması düşünülemeyecektir.

“Başbakanın Münih Güvenlik Konferansı’nda ABD’yi kastederek ‘Prensipte anlaşırsak Rakka’dan doğrudan operasyona girmeyeceğiz Türkiye taktik, destek verecek ÖSO milisleri önde biz arkada olacağız’ ifadeleri konuya yeni bir boyut getirmiştir.

“Bize göre gerekirse Fırat’ın doğusuna geçmeyen YPG’den Menbiç tamamen arındırılmalı, gerekirse Rakka’ya milli kudret yıldırım gibi inmelidir.

“15 Temmuz son iki asrın en vahşi cinayet girişimi”

15 Temmuz darbe teşebbüsü son iki asrın en korkunç en acımasız en vahşet ve cinayet girişimidir. FETÖ bir suç şebekesidir.

“15 Temmuzu hala idrak edememiş, tehlikenin farkına varamamış siyaset ve sosyal çevrelerin mevcudu meselenin bir başka kaygı verici tarafıdır.

“Yenikapı ruhundan vazgeçmeyeceğiz”

“7 Ağustos Yenikapı ruhu asla vazgeçmeyeceğimiz bir milli duruşun özetidir. Bu tehdit geçmemiş uygun zamanın gelmesi için beklemeye almıştır. 

“Esasen bu saldırganlık yeni değildir, arkası da kesilmeyecektir. 15 Temmuz Müslüman Türk’üm diyenden bin yıllık intikam alma ifadesidir.

“FETÖ soruşturmasında dişe dokunur kişilere tesadüf edilmedi” 

“FETÖ’nün parmağı adaletin gözüne girmiştir. Mahkemeler garabet kumpanyasına dönmüştür. Yıllarca kim haklı kim haksız birbirine girmiştir. Sanık mısın tanık mı birilerin keyfine kalmıştır.

“Nerede FETÖ orada pisliktir, rezilliktir. On binlerce kişi soruşturma geçirmiş, tutuklanmıştır. Ama dişe dokunur isimlere tesadüf edilememiştir. 

“Memur görevinden oluyor da akademisyen niye olmayacaktır.

“İdama destek vereceğiz”

Cumhurbaşkanına yönelik saldırıya ilişkin davanın iki numaralı sanığının ifadeleri tüyler ürperticidir.

“Bu caninin ‘Darbe yaptım cezası idam bile olsa canım yanmaz’ şeklindeki sözleri en küçük pişmanlık ibaresi taşımadığı gibi Türkiye’ye meydan okumaktadır.

“Hainler idamdan korkmuyor ve milletimiz idam talebinde ısrar ediyorsa o zaman bize düşen bu kanuni düzenlemeyi TBMM’de yapmak, Türkiye düşmanlarına hak ettiği cezayı vermektir.

“AKP top çevirmesin zamana oynamasın, hakikaten idamın geri getirilmesi konusunda samimiyse Milliyetçi Hareket’in sözü söz olsun buna kayıtsız şartsız destek verecektir. 

Niye 'evet' diyor muşuz?”

“Elbette biz devlet için millet için evet, Türkiye için evet diyeceğiz. 

Niye 'evet' diyor muşuz? Ne yapacaktık? FETÖ'nün yanında mı duracaktık? 'Evet' derken dünkü sözlerimizle çelişiyor muşuz. Niye çelişelim? PKK'nın, CHP'nin, EMEP'in, ÖDP'nin, TKP'nin, elinde ülkücü kanı olan Aydınlıkçıların kuyruğuna takılmak asıl çelişki ve çürüme değil midir?

“Hayır desek alayı evet der”

(MHP’li muhalifler hakkında…) Bunlar 18 Şubat'ta CHP'nin şemsiyesi altında toplanıp, MHP'ye öteden beri ters çıkaranların katılımlarıyla sebilhane bardağı gibi dizilmişlerdir.

“Kendilerine Türk milliyetçisi diyorlar, ama MHP Genel Başkanı'nı yuhalatacak kadar ipten boşaldıklarını göremiyorlar. Hepsine yolları açık olsun diyor, bizden uzak, Allah'a yakın olmalarını temenni ediyorum.

“Nehrin kenarına kuyu kazılır mı? Suyu kesilmiş değirmen gibi yollarını şaşırmışlardır. Biz evet diyoruz, bunlar ille de hayır diyorlar. Hayır desek alayı evet diye gezecektir.

“CHP ve Perinçek'in kanatları altına sığınıp narkoz yiyenler, patinaj içinde çırpınmaya başlamışlardır. Üstelik fikri mutasyona uğrayarak yörüngelerinde çıkıp kimliksizliğe toslamışlardır. 

“Karşımıza partinizle çıkın”

“Kurmak için uygun zaman kolladığınız partinizle karşımıza çıkın da boy ölçünüzü görelim.

“MHP’yi ele geçirmek için oyun içinde oyun kuranlar şimdi Türk milliyetçisi maskesiyle sahne alıyorlar. Milliyetçiler sizleri tanıyor, haddinizi bildirmek gün sayıyor.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.