Bahçeli, 'Gönüllü ve Siyasetçi'leri Hedef Gösterdi

Bahçeli, 'Gönüllü ve Siyasetçi'leri Hedef Gösterdi

Meclis’teki siyasi partiler grup toplantılarını iptal etmesine rağmen bugün grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, deprem bölgesinden “Devlet nerede?” diye seslenenlere “kanı bozuk” dedi.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 6 Şubat depremlerinden sonra bugün partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. 

Bahçeli, deprem bölgesindeki gelişmeleri "anbean Ankara'dan takip ettiğini" söyledi.

MHP lideri, deprem bölgesine gitmeyen siyasi parti liderlerinden biri olduğu için eleştirilmişti. Öte yandan, deprem sonrası Meclis'te grubu olan tüm partiler grup toplantılarını iptal etmişti.

Grup toplantısında AHBAP, Babala TV, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ı hedef alan açıklamalarda bulunan Bahçeli'nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle,

ANKARA'DAN TAKİP ETTİM

"Etle kemik gibi birbirimize eklemlendik. Kuklaları gördük, kuklacıları tanıdık, şer kumpanyalara tanık olduk. Sahne alan pis oyunları, süregelen habis projeleri, devamlı kamçılanan sinsi hesapları, siğil gibi uç vermiş art niyetli çevreleri müşahede ve mütalaa edip saflarımızı sıkı tuttuk.

"Sayın Cumhurbaşkanı'mız depremle yıkıma uğrayan illerimize intikal ederek incelemelerde bulundu, vatandaşlarımızla buluştu, görüştü, acıları paylaştı, gözyaşlarını silmek için çaba gösterdi. Ben de titiz ve hassas kurtarma çalışmalarını meşgul etmemek, bilhassa Sayın Cumhurbaşkanı'mızın deprem bölgesinde olmasından dolayı gelişmeleri anbean Ankara'dan takip ettim. Başkaları gibi şov peşinde değiliz.

DEVLET NEREDE DİYEN KANI BOZUKLAR

"MHP nerede?' diye soranları ciddiye alıp cevap verecek değilim. Ancak yine de bir hatırlatma yapmadan geçmeyeceğim: Biz her yerdeyiz, göz pınarlarından sicim gibi akan yaşlardayız, viraneye dönmüş gönüllerdeyiz, kimse var mı diye soran dillerdeyiz, beton blokların arasında can arayan, yetim yavruların başını okşayan, ailesini kaybetmiş mazlumların yanında duran, Fatiha okuyan, tabutlara omuz veren, milletimizin derdiyle dertlenen hem kahırlı hem sevdalı hem de kararlı yürekleriz.

"'Devlet nerede?' diyenlere de bir çift sözüm pek tabii vardır ve olması da doğaldır. 'Deprem bölgesinde her şey var, sadece devlet yok' diyen kanı bozuklar size söylüyorum; devlet baktığınız ve bastığınız her yerde tüm heybetiyle, tüm haysiyetiyle, tüm hükümranlığıyla havidir, hakimdir, hadimdir. Şu hassas günlerde ağır konuşuyorum, kimse kusura bakmasın ama mecburum; 'devlet yok' diyen kalite ve karakter yoksunları iç işgal cephesinde konuşlanmış işbirlikçi sefillerdir.

AHBAPÇILAR VE BABALACILAR AKBABA GİBİ

"Hatay'ın Antakya ilçesinde baraj patladığını iddia edip kurgulanmış yalanı sosyal medyadan servis ederek korkuya, paniğe ve can kayıplarına neden olanlar afet bölgesinde neyin peşindedir? Devletin yapamadığı, yatıştıramadığı ve yetişemediği ne vardır da Ahbapçılar ve Babalacılar akbaba gibi kanat çırpmaktadır?

"Devleti acz içinde gösterircesine sosyal medyaya üşüşenler bindikleri dalı kestiklerini ne zaman anlayacaklardır? Böylesi bir muhterislik kimin harcı, kimin haddidir? Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür, her müşkülatın, her mihnetin, her mikrobun üstesinden gelmesi mümkün ve mukadderdir. Devletimize ve hükümetimize sonuna kadar güveniyoruz.

"TERÖRİST DEMİRTAŞ"

"'Sorun sensin Erdoğan' diyen terörist Demirtaş ile 'suçlu Erdoğan'dır' diyen Kılıçdaroğlu, demir bir paranın yazı ve turası değil midir? 'Hataların tek sorumlusu Erdoğan'dır' diyen İP Başkanı bu parayı harcamak için gizli gizli plan yapmıyor mu?

"'Enkazdan önce AKP'liler çıkarılıyor. Sahada yetkiyi askere devretmek gerekiyor' beyanatıyla suç işleyen, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden siyasi bir bozguncuyla Türkiye aleyhtarı odaklar arasında dikkat çekici bir uyum ve benzerlik yok mudur?

"SÖZDE MİLLETVEKİLİ ŞIK"

"'Erdoğan'ın Türkiye için deprem yardımını silah olarak kullanmasına izin vermeyin' açıklamasını yapan köksüz Rubin ile 'millet, devleti enkazın altından çıkarıyor' sözleriyle yangından mal kaçırmak için el ovuşturan İP Başkanı aynı yolun yolcusu, aynı mihrakların hizmetkarı değil midir? Türkiye İşçi Partisinin PKK kontenjanlı sözde bir milletvekili, 'böyle bir devletin düşmanı olmak meşrudur.' açıklamasıyla halk ve devlet düşmanlığında yeni bir sayfa açmıştır.

"Geldiğimiz bu aşamada, bu gedikli düşmanı TBMM'den yaka paça atmak devletin ve hukukun şeref ve güvenlik konusudur. Bu alçakla birlikte, yağma ve talan yapan namussuzların vatandaşlıktan çıkartılması, şayet yağmacılar sığınmacıysa hemen ülkeden gönderilmeleri ayrıca değerlendirilmelidir. Dışarıdan yemlenenler, emir alanlar, provokasyon düğmesine adice basanlar devletin demir yumruğu altında ezilmelidir."

Bahçeli'nin hedef gösterdiği isimler, sosyal medya hesaplarından MHP liderine yanıt verdi.

  • TİP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ AHMET ŞIK: "Ele geçirdikleri devletin tüm organlarını halka düşmanlık etmek için kullanan, yurttaşını ölüme terkeden siyasi parti kılığına girmiş Saray Rejimi adındaki suç örgütünün ortağı bayrağın altına sakladıkları suçlarının, dinin ardına gizledikleri günahlarının üzerini örtme çabasında."

  • BABALA TV'NİN SAHİBİ OĞUZHAN UĞUR: "Devletimizin yetkili kurumları ile koordineli çalışıyoruz. Ayrıca bir çok MHP li ve ülkücü arkadaşımız da bize büyük destek vermişlerdir. Sn. Bahçeli'ye yanlış bilgi verildiği kanısındayız. Büyük milletimiz bu büyük sıkıntısı karşısında parti, görüş ayrımı yapmadan kenetlendik."

  • AHBAP KURUCUSU HALUK LEVENT: "Daha dün MHP milletvekilleri çadır kentimizi ziyarete gelmişti. Sayın Devlet Bahçelinin danışmanlarının kendisini yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum. Ben her gün devletin kurumları ile çalışıyor ve bunu yazıyorum. Zaten kurumlar arası işbirliği olmadan başarı olmaz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.