1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Malatya’da Romatoloji Polikliniği Açıldı
Deniz Baykal Hayatını Kaybetti

Deniz Baykal Hayatını Kaybetti

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal 84 yaşında hayatını kaybetti.

A+A-

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal 84 yaşında hayatını kaybetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya milletvekili Baykal'ın vefat haberini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu duyurdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, "Genel Başkanımız, Türkiye ve Cumhuriyet Halk Partimizin sevdalısı, Antalya milletvekilimiz, kıymetli büyüğümüz Sayın Deniz Baykal'ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Bize mücadelelerle dolu bir hayat öyküsünü miras bıraktı. Milletimizin başı sağ olsun."

ANKARA'DAKİ EVİNDE VEFAT ETTİ

Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, babasının bu sabah Ankara'daki evinde uykusunda vefat ettiğini, cenazesini salı günü Antalya'da defnetmeyi planladıklarını söyledi.

Taziyeleri Ankara'daki evlerinde öğleden sonra kabul edeceklerini ifade eden Aslı Baykal, "Hepimizin başı sağ olsun." dedi.

DENİZ BAYKAL

1938 yılında Antalya'da doğan Deniz Baykal, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) dördüncü genel başkanıydı. 1992-2010 yılları arasında CHP'nin genel başkanlığını yapan Baykal, ilk defa 1973 seçimlerinin ardından Meclis'e girmişti.

Deniz Baykal, 37'nci hükümette Maliye Bakanı, Bülent Ecevit'in kuruduğu 42'nci hükümette ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptı. 12 Eylül darbesinin ardından CHP kapatılınca 1987 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti'den (SHP) milletvekili seçildi ve genel sekreterlik görevinde bulundu. 1992 yılında tekrar kurulan CHP'nin Genel Başkanı seçildi.

16 Ekim 2017'de beyne giden damarda oluşan pıhtı nedeniyle yoğun bakıma kaldırılmış ve üç kez ameliyat edilmişti. Beyinde oluşan basın nedeniyle uzun süre yoğun bakımda uyutulan Deniz Baykal, uzun süre hastanede tedavi gördü, ancak sağlığına kavuşamadı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.