1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars 36 Spor'a Coşkulu Karşılama
'Demiryolu İşçileri'nin Güncesi

'Demiryolu İşçileri'nin Güncesi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde görev yapan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) işçileri kar ve buzla mücadele ediyor.

A+A-

Erzurum-Kars demir yolundaki 217 kilometrelik mesafede yılın 5 ayı kar ve buzla mücadele eden TCDD görevlileri, yük trenleri ile Doğu ve Turizm Ekspresini kullanan yolcuların gidecekleri yere daha rahat ve zamanında ulaşması için raylarda yoğun çalışma yürütüyor.

Ulaşımın aksamaması için fedakarca çalışan işçiler, Bakü-Tiflis-Kars hattını kullanan trenler ile Doğu ve Turizm Ekspresi trenleri yola çıkmadan önce ray ve tünelleri inceleyerek gerekli yerlerde buz ve kar temizleme çalışması yapıyor.

Hattaki tünellerde soğuk havanın sıfırın altında 25 dereceye kadar düşmesi nedeniyle yaklaşık 5-6 metreye ulaşan buz kütlelerini kırmak için iş makineleri ve kazmaları kullanan işçiler, trenlerin tünelden sorunsuz geçmesini sağlıyor.

AA muhabirinin objektifinden o anlar...

Lütfen görseli tıklayınız.

'Demiryolu İşçileri'nin Güncesi

'Demiryolu İşçileri'nin Güncesi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde görev yapan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) işçilerinin kar ve buzla mücadelesi...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.