1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "#Barışiçinpaylaş" Mesajı
Demirtaş’tan Mesaj: Dayanışma Onurlandırdı

Demirtaş’tan Mesaj: Dayanışma Onurlandırdı

HDP'nin yarınki 3. Olağan Kongresi’ne mesaj gönderen Eş Genel Başkan Demirtaş “Ben de HDP'de en aktif şekilde çalışmaya devam edeceğim” dedi.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yarınki HDP 3. Olağan Kongresi’ne mesaj gönderdi.

4 Kasım 2016’dan beri Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Demirtaş, yarın (11 Şubat) yapılacak kongrede aday olmayacağını açıklamıştı.

Kongre öncesinde HDP, HDK ile bileşenlerinin yönetici ve üyelerine yönelik Salı ve Cuma günleri birçok ilde operasyonlar yapıldı, onlarca kişi halen gözaltında.

Kongre yarın Ankara Arena’da gerçekleşecek. Kongreye katılmak üzere Van, Hakkari, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Erzurum ve Muş'tan yüzlerce kişi bu sabah otobüslerle yola çıktı.

“En güçlü birlik mesajı verme zamanı”

Demirtaş’ın Mezopotamya Ajansı’nda yayınlanan mesajı şöyle:

“Bütün dostların dayanışması beni onurlandırdı. Ama aynı zamanda dosta düşmana da HDP’nin nasıl dinamik aktif bir tabana sahip olduğunu gösterdi. Emin olun ki içeriden dışarıdan HDP’yi dizayn etmeye çalışan bütün unsurlara haddi bildirildi.

“Gönül rahatlığıyla kongreye coşkuyla giderek en güçlü birlik mesajı verme zamanıdır artık. Ben de HDP’de en aktif şekilde çalışmaya devam edeceğim zaten. HDP’ye sahip çıkan şahsımda güven duygusunu pekiştiren bütün arkadaşlara içten selam ve teşekkürler.”

Demirtaş ayrıca Twitter hesabından da “11 Şubat’ta Ankara'da yapılacak HDP Büyük Kongresi’ne bütün halkımızı büyük bir coşkuyla ve en kitlesel şekilde katılmaya, Eş Genel Başkan adaylarımız etrafında kenetlenerek HDP’yi sahiplenmeye davet ediyorum” diye yazdı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.