1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Demirtaş’ın Tutuklanmadan Önce Söyledikleri...
Demirtaş’ın Tutuklanmadan Önce Söyledikleri...

Demirtaş’ın Tutuklanmadan Önce Söyledikleri...

Başak Demirtaş, Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasının ardından eşi Selahattin Demirtaş'ın tutuklanmadan önceki son Meclis konuşmasından bir bölümü paylaşıp sordu: Söyledikleri halen ne kadar da geçerli, değil mi?

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis ve siyaset yasağı cezası verilmesinin ardından, hakkındaki AİHM kararlarına rağmen Edirne Cezaevi'nde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'tan dikkat çekici bir paylaşım geldi.

Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş’ın 1 Kasım 2016 tarihli, tutuklanmadan önceki son Meclis grup toplantısındaki konuşmasından bir bölümü paylaşarak, "Selahattin'in, tutuklanmadan sadece üç gün önce söyledikleri halen ne kadar da geçerli, değil mi?" diye sordu. Paylaşım, Selahattin Demirtaş'ın hesabından da retweet edildi.

'TEDİRGİNİM DİYEN HERKESİN KARŞI HAMLE YAPMASI GEREKTİĞİ BİR DÖNEM'

Demirtaş videoda, güçlü bir muhalefet bloku kurulması ve Türkiye’ye alternatif bir demokratik iktidar seçeneği sunulması gerektiğine işaret ederek demokratik muhalefet bloklarına kapalı olmadıklarını vurguluyordu.

Demirtaş şu ifadeleri kullanmıştı: "Çok daha ağırları da geliyor olabilir. Daha, sırada var. Öyle görünüyor. Bu gibi durumlarda, dayanışma tabii ki çok önemli. Yan yana durmak tabii ki çok önemli. Ama hep savunmada kalmanın da bir anlamı yoktur. Bizim bunları yenmemiz, alt etmemiz, tepe taklak etmemiz lazım. ‘Tedirginim, çocuğumun, kendimin, ailemin geleceği için artık büyük bir korku yaşıyorum’ diyen herkesin karşı hamle yapması gerektiği bir dönemden geçiyoruz. Sadece ayakta kalmak da yetmez. Devirmemiz lazım.

'ALTERNATİF BİR DEMOKRATİK İKTİDAR SEÇENEĞİ SUNMAMIZ LAZIM'

Güçlü bir muhalefet bloğuyla, Türkiye’ye alternatif bir demokratik iktidar seçeneği sunmamız lazım. Şu faşist bloğa mecbur muyuz yahu? Şu faşist blok kendinde bu cesareti görüyor da “Biz yüzde 50 oy alırız” diyor da eşitlikten, özgürlükten, adaletten, birlikte yaşamdan, kardeşlikten yana olanlar olarak bizler neden yüzde 60 oy alamayacakmışız. Demokratik muhalefet bloklarına ilkesel düzeyde hiçbir zaman kapalı değiliz. Sokaktaki taban da aslında buna kapalı değil.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.