Demirtaş’ın Sansürlenmiş Mektubu Okundu

Demirtaş’ın Sansürlenmiş Mektubu Okundu

HDP grup toplantısında önce tutuklu Eş Genel Başkan Demirtaş’ın mektubu okundu, HDP Parti Sözcüsü Bilgen, sansürlenmiş mektubu Meclis’teki “Demokrasi Müzesi”ne göndereceklerini söyledi.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) bugünkü grup toplantısında önce, tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sansürlenmiş şekilde partiye ulaşan mektubu ulaştı. Ardından HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen gündemi değerlendirdi.

Demirtaş: Özgürlük kazanacak

Demirtaş’ın mesajını Grup Başkanvekili Çağlar Demirel okudu.

Sansürlenen mektubun, grup toplantısında okunan kısmı özetle şöyle:

“Sadece kalem ve kağıdımın olduğu bu koşullarda yazdığım bu mesajın eksikleri olursa da affınıza sığınıyorum. Bize dayatılan haksızlık, zorbalıklara rağmen her zamanki gibi dimdik ayaktayız, coşkuluyuz ve gayet iyiyiz.

“Bizler daha büyük bir moral ve coşku ile mücadelemizi dört duvar arasında sürdürmeye de devam edeceğiz. Bize büyük haksızlıklar yapılıyor diye barışı gür sesimizle haykırmaktan bir an olsun geri durmayacağız.

“Bize yapılanlara karşı koyarken, ne şiddeti ne silahı ne ölümü çare olarak görmeyeceğiz. Akılla, duyguyla, heyecanla örgütlenerek toplumsal bilinci ve uyanışı büyüterek, bu girdaptan çıkacağız.

“İç ve dış kamuoyunda desteklerini sunan bütün çevrelere teşekkürlerimi, selamlarımı iletiyorum.

“Tutuklanan Cumhuriyet gazetesi yöneticileri, özgür basın emekçileri, özgür basının tüm kadrolarına, cezaevlerindeki tüm siyasi tutsaklara dayanışma duygularımı iletiyorum. Özgürlük kazanacaktır.”

Demirtaş’ın sansürlendikten sonra kendilerine ulaştırılan mektubunu, Meclis’teki “Demokrasi Müzesi”ne konulması için Meclis Başkanlığı'na göndereceklerini söyleyen Ayhan Bilgen, “Bizden de bir katkı olsun oradaki demokrasi müzesine koysunlar. Meclis’i savunmak sadece bombalara karşı savunmak değil” diye konuştu.

“Türkiye'nin 5. Partisi Erdoğan”

Mektubun okunmasının ardından söz alan Bilgen de şu konulara değindi:

“Grup toplantıları bir süredir Salıpazarı gibi kim daha fazla bağırır, kim daha çok hakaret ederse o daha çok başarılı siyaset yapmış gibi algılanır olmuş. Biraz önce AKP grubunu izledik, statlardaki gibi amigoluklar yapılıyor. Burada atılan sloganlar nedeniyle Meclis’e giriş yasağı getirenler, toplantı yapmamızı engelleyenler sanırım bu fotoğrafla gurur duyuyorlar.”

“Türkiye'nin 5. grubu, 5. partisi Sayın Erdoğan da, Salı sabahlarını hiç kaçırmıyor.

“Her salı sabahına mutlaka bir program koyuyor ve ‘Ben de buradayım, ben de varım, benim sözüm parti başkanlarının sözlerinden daha yukardadır’ mesajı vermenin çabası içine giriyor.

“Bugün de biraz önce sayın Başbakan’ın grup toplantısını izliyorduk ama bir anda bütün kanallar yayını kesip Cumhurbaşkanı’nın konuşmalarını verdiler.

“Artık tahammülsüzlük muhalefetten doğrudan doğruya kendi kurduğu partiye kadar ulaşmış olacak ki, bir yayın yarışına girerek adeta paralel bir grup toplantısı düzenliyor.”

“OHAL mi referandum mu diye tehdit”

Bilgen, konuşmasında devam eden OHAL sürecinde yeni bir Anayasa’nın yapılamayacağını da vurguladı.

“OHAL mi yoksa referandum mu, diyerek tehdit ediyorsunuz. 330 çıkmazsa, bu referandum olmazsa OHAL devam eder diyorsunuz.

“Cesaretiniz olsa seçimle korkutursunuz ama buna gücünüz yetmiyor referandum ile tehdit ediyorsunuz. Milleti korkutamazsınız, tehdit edemezsiniz. ‘Ya beni başkan yapacaksınız, ya beni ya da ülkeyi kaosa sürüklerim’ tehdidine halk boyun eğmeyecek, bunu göreceksiniz.”

“Anayasa çalışması kuliste yürüyor”

“AKP ve MHP arasındaki anayasa görüşmelerinin içeriğine dair parti milletvekillerinin dahi bilgisi yok. Böylesi bir çalışmanın kulis şeklinde yürütülüyor.

“Kimse tartışılan anayasanın içeriğini bilmiyor. Böyle bir demokratikleşme, yeni anayasa olabilir mi? Siz iki parti kafa kafaya vermiş, 70 model milliyetçi anlayışla, yeni milli cephe kurmaya niyet etmiş olabilirsiniz.

“Bize kürsülerden edebiyat yapmayın. Karşılığında ne pazarlığı yaparsanız yapın karşılığı olmayacak. İster kurulacak kabine bakanlık almış olsun, ister başkan yardımcılığı ama Türkiye hiçbir meşrutiyeti olmayan bu anayasayı tanıyamayacaktır.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.