Demirtaş’ı Kimse Yargılayamıyor...

Demirtaş’ı Kimse Yargılayamıyor...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın dosyası mahkemeler arasında gidip geliyor. Yargılama başlatılmıyor.

A+A-

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından gönderilen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki dosyasını usüle uygun tamamlanmadığı gerekçesiyle iade etti.

'Terör örgütü kurma, yönetme', 'Örgüt propagandası', 'Suç ve suçluyu övme' suçlamalarıyla geçen yıl 3 Kasım'da tutuklanan ve hakkında 142 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanan HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın yargılanmasına başlanamadı. Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, 6-8 Ekim 2014 tarihlerinde Diyarbakır'da çıkan olaylarda öldürülen Yasin Börü ve 3 arkadaşının dosyasının Demirtaş davası ile birleştirilemeyeceğini belirterek, gerekçesini Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderdi. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, uyuşmazlık başvurusunun 'Usulen tamamlanmadığını' bildirerek dosyayı ilgili mahkemeye iade etti. Bölge Adliye Mahkemesi, ağır ceza mahkemesi üyelerinin imzasını taşıyan başvuruda sadece mahkeme başkanının imzası bulunması gerektiğini belirterek, dosyayı iade ettiği belirtildi.

‘HİÇBİR MAHKEME YARGILAYAMIYOR, DOSYA GİDİP GELİYOR’

DHA’nın haberine göre Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman, Demirtaş'ı yargılayacak mahkemenin halen bulunamadığını ve dosyanın mahkemeler arasında gidip geldiğini söyledi. Avukat Karaman, "Müvekilimi yargılacak mahkeme ortada olmadığı için duruşma günü verilemiyor. Müvekilimin 2 aydan fazla süredir dosyası üzerinde tutukluluk incelemesi yapılamıyor. Yani sayın Demirtaş 2 aydan fazla süredir bir mahkemenin tutukluluk kararı olmadan cezaevinde tutuluyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.