1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Iğdır Krizi Çözüldü... DEM Parti'nin İtirazı Kabul Edildi
Iğdır Krizi Çözüldü... DEM Parti'nin İtirazı Kabul Edildi

Iğdır Krizi Çözüldü... DEM Parti'nin İtirazı Kabul Edildi

Iğdır İl Seçim Kurulu, DEM Parti'nin Iğdır adayı Mehmet Nuri Güneş ile Hoşhaber Beldesi adayı Emine Yöndem Kartal’ın başvurularının reddedilmesine yapılan itirazı kabul etti.

A+A-

Iğdır İl Seçim Kurulu, DEM Parti'nin Iğdır adayı Mehmet Nuri Güneş ile Hoşhaber Beldesi adayı Emine Yöndem Kartal’ın başvurularının reddedilmesine yapılan itirazı kabul etti.

Adaylıkları İlçe Seçim Kurul tarafından reddedilen DEM Parti Iğdır Belediyesi eşbaşkan adayı Mehmet Nuri Güneş ve Hoşhaber eşbaşkan adayı Emine Yöndem Kartal’ın İl Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz başvurusu kabul edildi.

SEÇİM KURULU DEM PARTİ'NİN IĞDIR İTİRAZINI KABUL ETTİ

Yüksek Seçim Kurulu’na bağlı (YSK) Iğdır İl Seçim Kurulu, adaylık başvuruları İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedilen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Belediye Eşbaşkan adayları Mehmet Nuri Güneş ve Hoşhaber Eşbaşkan adayı Emine Yöndem Kartal’ın itirazlarını kabul etti.

İlçe Seçim Kurulu, 26 Şubat’ta her iki eşbaşkan ve İl Meclis üyeliği için başvuruda bulunan dört kişinin başvurusunu, “katalog suç” iddiası ile ceza aldıkları ileri sürerek, bu nedenle aday olamayacaklarına dair karar aldı.

DEM Parti, adayların memnu hakların iadesine dair mahkemeden onay aldıklarını ve yasal olarak adaylık önünde herhangi bir engel olmadığına dair İl Seçim Kurulu’na itiraz başvurusunda bulundu.

GÜNEŞ VE KARTAL YENİDEN ADAY

Yapılan itirazı değerlendirmek üzere önceki gün (28 Şubat) toplanan kurul, Güneş ve Kartal başvurusu kabul etti.

İl Seçim Kurulu’nun gerekçeli eşbaşkan ve diğer isimlere ilişkin gerekçeli kararı bekleniyor.

Kurul kararında, yapılan düzenlemelere atıfta bulunarak, herhangi bir suç iddiası ile ceza alan ve bu cezayı infaz eden kişinin daha sonra “memnu hakların iadesine” dair mahkeme kararı alan herkesin aday olabileceğine işaret ederek, başvuruyu kabul etti.

DEM Parti’nin Iğdır İl Örgütü’nün X hesabından da konuya dair “Iğdır halkının iradesi bird aha üstün geldi. Eş başkan adaylarımızın başvurularını kabul etmeyen YSK, halkın iradesine, her gün sokaklarda tepkisini dile getirmesi sonucu sonunda doğru kararı verdi. Iğdır bir daha DEM'lenecek” paylaşımı yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler