1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Antalya'da Şiddetli Yağış... İlçelerde Eğitime 1 Gün Ara Verildi
Şırnak | 'DEM Parti Yöneticisi Cinayeti'nde 1 Korucu Teslim Oldu

Şırnak | 'DEM Parti Yöneticisi Cinayeti'nde 1 Korucu Teslim Oldu

DEM Parti yöneticisi Ahmet Gün ve oğluna yönelik yapılan saldırıda 3’ü korucu 4 kişi aranırken, bunlardan 60 yaşındaki bir kişinin jandarmaya ifade vermek üzere teslim olduğu öğrenildi.

A+A-

Şırnak Uludere’de DEM Parti yöneticisi Ahmet Gün ve oğluna yönelik yapılan saldırıda 3’ü korucu 4 kişi aranırken, bunlardan 60 yaşındaki bir kişinin jandarmaya ifade vermek üzere teslim olduğu öğrenildi.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesi kırsalında bulunan Taloka köyünde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Belde Örgütü yöneticisi Ahmet Gün ile oğlu ve yeğeni silahlı saldırıya uğradı. Gün, olay yerinde ölürken, oğlu ise yaralandı.

Mezopotamya Ajansı'nın edindiği bilgiye göre; Saldırıyı Enver Babat (60), Ömer Yarar, Sıddık Babat ve oğlu Ebubekir Babat’ın yaptığı iddia edildi.

Jandarma tarafından bu kişiler hakkında arama kararı çıkartıldı.

ÜÇ KİŞİ JANDARMA TARAFINDAN ARANIYOR

Söz konusu kişiler bulunamazken daha sonra Enver Babat’ın ifade vermek için Jandarmaya teslim olduğu öğrenildi.

Saldırıyı yaptıkları iddia edilen isimlerden Enver Babat ve Sıddık Babat’ın koruculuk yaptığı, Sıddık Babat’ın oğlu Ebubekir Babat’ın da daha önce koruculuk yaptığı fakat koruculuktan atıldığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Belde Örgütü yöneticisi Ahmet Gün, oğlu Abdurrahim Gün ve yeğeni Mahmut Gün ile birlikte kışlık odun ihtiyaçlarını karşılamak köydeki boş araziye çıktı.

Bu sırada bazı kişilerce önleri kesildi. Sonrasında baba, oğul ve yeğene silahlı saldırı yapıldı. Baba Gün, olay yerinde vefat etti, oğul Abdurrahim Gün ise ayağından yaralandı ve bölgeye gelen askerler tarafından Şırnak Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Olay yeri incelemesi sonrası Ahmet Gün’ün cenazesi de Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler