1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Kumar Oynatanlara Operasyon
DEM Parti Vekillerinden AK Partili Adem Çalkın'a Öcalan Tepkisi

DEM Parti Vekillerinden AK Partili Adem Çalkın'a Öcalan Tepkisi

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri hakkındaki konuşmasının sonunda Kürtlerin temsili konusunda DEM Parti’yi eleştirdi.

A+A-

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri hakkındaki konuşmasının sonunda Kürtlerin temsili konusunda DEM Parti’yi eleştirdi.

Meclis Genel Kurulu’ndaki 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmeleri, önceki gün Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı bütçeleriyle devam etti.

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda bütçe üzerine söz alan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kars Milletvekili Adem Çalkın, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’ın iki gün önce Meclis Genel Kurulu’nda söylediği  “Milyonlarca kişi, Kürt halkı Sayın Öcalan’ı iradesi olarak görüyor” şeklindeki sözlerine tepki gösterip, DEM Partili vekilleri hedefine alan bir konuşma yaptı.

KÜRTLERİNDE, TÜRKLERİNDE DEVLETİ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİDİR

Bütçe üzerine söz alan AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, sosyal medya hesaplarından paylaştığı konuşmasının son bölümünde; “Gazi Meclisimizde bazı milletvekillerimizin zaman zaman kürsüden dile getirdiği, ancak hakikatle bağdaşmayan, Kürtlerin inanç, kültür ve kimliği ile özdeşleşmeyen, temsilden uzak sözleri için; birkaç söz etmek isterim.

Ülkemizde, temel hak ve hürriyetlerin korunması ve demokratik adımlar konusunda cumhuriyet tarihimizin en köklü adımları, Genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, AK Parti iktidarlarımız döneminde atılmıştır.

Tarih ve vicdan karşısında kabul etmek gerekir ki; bu bir devrimdir.

Değerli milletvekilleri DEM Partisi Grup Başkanvekili tarafından, ‘Gazi Meclis’imiz çatısı altında, Kürtlerin temsilcisi olarak; Kürtlerin gelenek, görenek Milli ve manevi değerlerine aykırı, Marksist-Leninist, katliamcı, suikastçı, İmralı’daki terörist başını göstererek, elde edilen demokratik kazanımları, ona mal etme yalanını ortaya atmıştır.

Bu asla kabul edilemez, biz Kürtler bunu, asla kabul etmiyoruz. Bunlar sizin Kürtlere dayatmanızdır. Eğer, Kürtlerin temsili söz konusuysa, Bu temsil gazi meclisimizin milletvekillerinde ve 85 milyonu temsil eden devlet başkanındadır.

Özetle, bugün karşı karşıya kaldığımız esas sorun, Kürtlerin varlığının inkârı değildir.  Yaşanan bu devrimin inkâr ediliyor olmasıdır.  Bunun da Kürtleri temsil ettiğini iddia eden bir anlayış tarafından yapılıyor olması gerçekten kabul edilemez.

Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin önüne hiçbir güç geçemeyecek. Ne milletimiz, ne de imanımız buna müsaade etmez. Kürtlerin devleti yoktur diyorlar, vardır. Kürtlerinde, Türklerinde devleti, Türkiye Cumhuriyeti devletidir.” ifadelerini kullandı.

..haberin uzantısı

DEM PARTİ’DEN TEPKİ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Meclis’te sarf edilen “Sayın Öcalan milyonlarca kişinin irademdir dediği siyasi bir liderdir” ifadesine tepki gösteren AK Partili Adem Çalkın’a “Kürt halkı Öcalan irademdir demiş, bu sözleri söylemek senin haddine değil” diye yanıt verdi. 

MİLYONLARIN LİDERİNE SÖZ SÖYLEMEK SANA MI DÜŞTÜ?

DEM Parti milletvekilleri Dilan Kunt Ayan ve Nevroz Uysal Aslan, Çalkın’a tepki gösterdi.

Ayan, “Kürt halkı ‘Öcalan irademdir’ demiş. Senin haddine değil bu sözleri söylemek” diye tepki gösterirken, Nevroz Uysal Aslan ise “Milyonların liderine söz söylemek sana mı düştü” ifadesini kullandı.

‘KÜRTLER MÜCADELE İLE HAKLARINI ELDE ETTİ’

AK Partili vekillerin Kürtlerin AK Parti sayesinde haklarına kavuştuğu yönündeki ifadeleri sonrası söz alan DEM Parti Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Kürtlerin verdikleri mücadele ile haklarını elde ettiğini söyledi.

Oluç, “Dolayısıyla, eğer Kürtlerin kimliği bütün dünyada ve Türkiye'de tanınır hâle geldiyse; kendi mücadelesiyle, büyük bedeller ödeyerek yaptığı mücadelesiyle kazanmıştır” diye konuştu.

KOÇYİĞİT'TEN TEPKİ, "ERDOĞAN'IN KÜRD'Ü"

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kars Milletvekili Gülistan Koçyiğit, AK Partili Çalkın'a sosyal medya hesapları üzerinden tepki gösterdi.

Koçyiğit, "İşte tam da Erdoğan'ın yaratmak istediği siyasal, toplumsal ve kültürel hegemonyanın ürünü: Erdoğan'ın Kürd'ü!

Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır! Bir de bunun hakikati çarpıtanı var.

Kendinizi ait saydığınız Kürt diline, kültürüne ve halkına yapılan zulmü inkar edecek ve sorumlularını yüceltecek noktaya nasıl geldiğiniz bir sosyolojik araştırma konusu, üzülerek izliyorum." ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.