1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars ve Sarıkamış'ta Kar Manzaraları
DBP İl Eşbaşkanı Fidanboy Tutuklandı

DBP İl Eşbaşkanı Fidanboy Tutuklandı

Kars'ta, DBP ve HDP'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan DBP İl Eşbaşkanı Önder Fidanboy tuttuklandı.

A+A-

DBP ve HDP'ye yönelik başlatılan gözaltı ve tutuklama dalgası aralıksız sürüyor. bugün de birçok kentte çok sayıda kişi gözaltına alındı vaya tutuklandı.

ÖNDER FİDANBOY TUTUKLANDI

Kars'ta, DBP ve HDP'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan DBP İl Eşbaşkanı Önder Fidanboy ve 3 kişi Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından adliyeye çıkarıldı.

Savcılık sorgularının ardından “örgüt üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak” suçlaması ile Önder Fidanboy ve parti yöneticilerinden Ramiz Atmaca tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer 2 zanlı ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Operasyonda gözaltına alınan HDP İl Eşbaşkanı Sevda Subaşı ile DBP İl Eşbaşkanı Yeliz Çopur'un da aralarında bulunduğu 6 kişinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

Aynı operasyon çerçevesinde adliyeye çıkartılan 9 kişiden 8'i tutuklanmıştı. Böylece operasyon kapsamından tutuklananların sayısı 10'a yükselmiş oldu.

İlgili haberler...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.