1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Akit Yazarı, ‘Bu İtler, Bitlendik Diyorsa...’
Danıştay Tetikçisi Alparslan Arslan, Cezaevinde İntihar Etti

Danıştay Tetikçisi Alparslan Arslan, Cezaevinde İntihar Etti

Danıştay baskını tetikçisi Alparslan Arslan'ın hükümlü bulunduğu Maltepe Cezaevi’nde intihar ettiği iddia edildi.

A+A-

Danıştay baskını tetikçisi Alparslan Arslan'ın hükümlü bulunduğu Maltepe Cezaevi’nde intihar ettiği iddia edildi.

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre; kaldırıldığı Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kurtarılamayan Arslan’ın çöp poşetlerini birleştirerek kendisini tavana astığı öğrenildi.

27dc55d6-c8f6-4c12-abf2-3806bf4b4718-001.jpeg

Başsavcılık kaynakları Arslan’ın uzun bir süredir öz bakımını dahi yapmadığını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Danıştay'daki kanlı saldırıya giden süreç, Danıştay 2. Dairesi'nin 8 Şubat 2006'da verdiği başörtüsü kararıyla başladı. Daire, okula geliş gidişlerinde başörtüsü takan öğretmen Aytaç Kılınç'ın, anaokuluna müdür olmasını sakıncalı buldu. Karar sonrası Danıştay hakimleri Akit gibi gazetelerde hedef gösterildi. 17 Mayıs 2006'da, avukat kimliği nedeniyle üzeri aranmadan Danıştay'ın Necatibey Caddesi'ndeki eski binasına gelen Alparslan Arslan, kararı veren Danıştay 2. Dairesinin heyet odasına baskın düzenledi.

Arslan, Danıştay 2. Dairesi Başkanı Mustafa Birden, üyeler Ayla Gönenç, Mustafa Yücel Özbilgin, Ayfer Özdemir ve Kamuran Erbuğa'dan oluşan beş kişilik heyetin toplantısı sırasında, müzakere salonuna girerek ateş açtı.

Üye Mustafa Yücel Özbilgin'in vefatı, Daire Başkanı Birden ve diğer üç üyenin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıdan sonra kaçmaya çalışan Alparslan Arslan, Danıştay binası içinde yakalandı.

YARGILAMA 14 YIL SÜRDÜ

Danıştay 2. Dairesi üyelerine yönelik silahlı saldırıyla ilgili davanın görülmesine, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde 11 Ağustos 2006'da başlandı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Alparslan Arslan hakkında, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya, yerine yeni bir düzen getirmeye, fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek" suçundan ve "Danıştay 2. Dairesi Başkanı Mustafa Yücel Özbilgin'i, tasarlayarak ve yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmek" suçundan ayrı ayrı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Mahkeme, sanıklar Osman Yıldırım, Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır'ı ise "cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya, yerine yeni bir düzen getirmeye, fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek" suçundan müebbet hapisle cezalandırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.