1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'tan Berat Kandili Mesajları
DAİŞ'in İstanbul’da Hedefi Yabancılar

DAİŞ'in İstanbul’da Hedefi Yabancılar

39 kişinin yaşamını yitirdiği Ortaköy’deki silahlı saldırıda, kimliği belirlenen 20 kişiden 15'inin yabancı uyruklu olması, DAİŞ'in daha önce yabancı turistleri hedef alan saldırıları akıllara getirdi.

A+A-

39 kişinin yaşamını yitirdiği Ortaköy’deki silahlı saldırıda, kimliği belirlenen 20 kişiden 15'inin yabancı uyruklu olması, DAİŞ'in daha önce yabancı turistleri hedef alan saldırıları akıllara getirdi. DAİŞ’in 2016 yılı içinde Sultanahmet, İstiklal Caddesi ve Atatürk Havalimanı’nda turistleri hedef aldığı saldırılarda 26 yabancı uyruklu kişi yaşamını yitirdi. 
İstanbul'un Beşiktaş ilçesi Ortaköy semtindeki Reina adlı eğlence mekanında yılbaşı kutlaması sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıda, yaşamını yitiren 39 kişiden kimliği belirlenen 20 kişi içerisinde 15'inin yabancı uyruklu olması DAİŞ'in daha önce yabancı turistleri hedef alan saldırıları akıllara getirdi. 

DAİŞ, daha önce de, İstanbul’da Sultanahmet Meydanı, İstiklal Caddesi ve Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde gerçekleştirdiği canlı bomba saldırılarında turistleri hedef almıştı. 
İLK SALDIRI SULTANAHMET’E
DAİŞ, İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda 12 Ocak 2016 tarihinde canlı bomba saldırısı düzenledi. Turist kafilesine yönelik yapılan bu saldırıda, 12 Alman vatandaşının yaşamını yitirdi. 20 kişinin de yaralandığı saldırıya ilişkin açıklama yapan hükümet yetkilileri, saldırıyı DAİŞ'e mensup yabancı uyruklu bir kişinin yaptığını belirtti. 
İKİNCİ SALDIRI İSTİKLAL CADDESİ’NE 
Sultanahmet’teki saldırıdan iki ay sonra 19 Mart 2016 tarihinde DAİŞ, bu kez İstanbul'un en işlek caddelerinden biri ve turistlerin de uğrak mekanı olan Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde sabahın erken saatlerinde canlı bombalı saldırı gerçekleştirdi. Yabancı uyruklu kişilere yönelik yapılan saldırıda, 3’ü İsrail, 1’i İran vatandaşı olmak üzere 4 kişi yaşamını yitirdi ve 12 yabancı uyruklu olmak üzere 37 kişi de yaralandı. Hükümet yetkilileri bu saldırının da DAİŞ ile bağlantılı olduğunu açıkladı.
ÜÇÜNCÜ SALDIRI HAVALİMANINA 
28 Haziran 2016 tarihinde de bu kez Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ne silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi. Üç saldırgan havalimanına silahlarla ateş açarak girdikten sonra üzerlerindeki bomba yüklü yeleği patlattı. Saldırıda, yaşamını yitiren 42 kişiden 10'u yabancı uyrukluydu. Aynı saldırıda, 239 kişi yaralandı. Saldırının DAİŞ tarafından gerçekleştirildiği açıklanırken, üç saldırgandan birinin Dağıstan asıllı Rus vatandaşı, birinin Kırgız, diğerinin ise Özbek uyruklu olduğu açıklandı. 
2017’NİN İLK SALDIRISI DA TURİSTLERE 
Bugün de gece saat 01.30 sıralarında yılbaşı kutlamasının yapıldığı İstanbul Ortaköy’de bulunan eğlence mekanı Reina’ya silahlı saldırı oldu. Silahlı saldırıda 1’i polis 39 kişi hayatını kaybetti, 4'ü ağır 65 kişi de yaralandı. Saldırıda hayatını kaybeden ve kimliği belirlenen 20 kişiden 15'inin yabancı uyruklu olduğu kaydedildi. Görgü tanıklarının, saldırganın Arapça konuştuğu yönündeki ifadeleri, bu saldırıyı da DAİŞ’in yaptığı şüphesini güçlendiriyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.