1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Berat Kandili Bugün Kutlanacak
Cumhuriyet.com.tr Yayın Yönetmeni Gözaltında

Cumhuriyet.com.tr Yayın Yönetmeni Gözaltında

Cumhuriyet gazetesinin internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven gözaltına alındı.

A+A-

Cumhuriyet gazetesinin internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, bu sabah gözaltına alındı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre Güven, ifadesi alınmak üzere Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Güven'in gözaltı gerekçesi bilinmiyor.

Oğuz Güven gözaltına alındığını, sabah 07:15'te Twitter hesabından duyurdu.

Anadolu Ajansı’nın iddiasına göre, Güven hakkında, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in trafik kazasında ölümüyle ilgili bir haber nedeniyle gözaltı kararı çıkarıldı.

Cumhuriyet'te ne olmuştu?

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, yazar Hakan Kara, yazar Hikmet Çetinkaya, karikatürist Musa Kart, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi avukat Bülent Utku, yazar Güray Öz, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi avukat Mustafa Kemal Güngör, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Önder Çelik, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Yener, Cumhuriyet Kitap eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay, yazar Aydın Engin, yazar Kadri Gürsel ve muhasebe müdürü Günseli Özaltay 31 Ekim 2016’da gözaltına alındı.

Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya 4 Kasım 2016’da serbest bırakıldı.

Günseli Özaltay ve Bülent Yener de savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Murat Sabuncu, Hakan Kara, Musa Kart, Bülent Utku, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Turhan Günay ve Kadri Gürsel ise 5 Kasım 2016’da tutuklandı.

Yurtdışında olan Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı avukat Akın Atalay ve gazeteci Can Dündar hakkında da gözaltı kararı çıkartıldı.

11 Kasım’da Türkiye’ye dönen Akın Atalay havaalanında gözaltına alındı ve 13 Kasım’da tutuklandı.

Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Ahmet Şık da sosyal medya paylaşımları ve haberleri nedeniyle 29 Aralık 2016 Perşembe sabahı gözaltına alındı.

Şık aynı gün tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği, 30 Aralık 2016’da, Şık hakkında “FETÖ/PDY ve PKK” propagandasını yaptığı iddiasıyla tutuklama kararı verdi.

Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarları “PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek”le suçlanıyor. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler