Cumhurbaşkanı Erdoğan Belarus’ta

Cumhurbaşkanı Erdoğan Belarus’ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Minsk’te, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko tarafından resmi törenle karşılandı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Minsk’te, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko tarafından resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere Belarus’a günübirlik ziyaret gerçekleştiriyor. Sabah saatlerinde “TUR uçağı ile başkent Minsk’e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağımsızlık Sarayı’nda Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko tarafından resmi törenle karşılandı. İki ülke milli marşlarının okunduğu törende Erdoğan, karşılama kıtasını selamladı. Erdoğan ve Lukaşenko daha sonra ikili görüşmeye geçti.

İkili ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, temasları kapsamında Minsk Camisi’nin de açılışını yapacak. Lukaşenko, ile ortak basın toplantısı gerçekleştirmesi de beklenen Erdoğan daha sonra Türk-Belarus İş Forumu’nda iş adamlarına hitap edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Minsk temasları kapsamında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Orman ve Suişleri Bakanı Veysel Eroğlu eşlik edecek.

Haberin devamı..

Erdoğan, Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Minsk’te Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere Belarus’a günübirlik ziyaret gerçekleştiriyor. Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko tarafından resmi törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Lukaşenko ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Bağımsızlık Sarayı’nda yapılan görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra küresel konular da ele alındı. Görüşmede Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede yaptığı konuşmada, “Geleceğe yönelik Belarus’ta, bölgede birlikte yapacağımız özellikle ekonomik alanda çok büyük işler var. Nüfus olarak 10 milyon nüfusunuz var. İki ülke 90 milyon nüfus eder. Ekonomik alanda çok büyük işler yapabileceğimizi gösterir. 2013-2014-2015’te ticari hacim de mevcut. Bunu 1 milyar dolar hacmine çıkarabiliriz. Böyle bir iki ülkenin 90 nüfus hacmi için zor değil. 1 buçuk milyar dolar civarında” dedi

İş adamlarının atacakları adımın iki ülke için önemli olacağını ifade eden Erdoğan, her iki ülkenin siyasi ekonomik anlamlarda farklılık olmadığını kaydetti. Erdoğan, “Birbirimize karşı olan ilgi alakamız çok olumlu. İki yakın ülke. Bu ziyaretimin bundan sonrası ile ilgili ciddi bir başlangıç olacaktır” diyerek ziyaretin hayırlara vesile olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.