1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cumhuriyet Gazetesi'ne Polis Operasyonu...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'la Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'la Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ı kabul etti.

A+A-

Orta Doğu turu kapsamında dün akşam İstanbul'a gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün öğle saatlerinde bir araya geldi.

Üsküdar'da bulunan Vahdettin Köşkü'nde gerçekleşen görüşme yaklaşık iki saat sürdü. Görüşmenin ardından ortak açıklama yapılmadı.

Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya X hesabından yapılan açıklamada ise "Bakanımız Hakan Fidan, İstanbul'da Vahdettin Köşkü’nde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü. Görüşmede, Gazze'deki savaş, insani kriz, İsveç’in NATO’ya katılım süreci, ikili ve bölgesel konular ele alındı" ifadelerine yer verildi.

Bu görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ı kabul etti. 

gorusme-006.jpg

Vahdettin Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen görüşmeye, Bakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake de katıldı.

GÜNDEM

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana 4'üncü kez Orta Doğu turuna çıktı. Bölge turu kapsamında ilk olarak İstanbul'a gelen Blinken'ın buradan Yunanistan'a geçmesi bekleniyor. Blinken, Yunanistan'ın ardından Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, İsrail, Filistin ve Mısır'ı da ziyaret ederek temaslarda bulunacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller 4 Ocak Perşembe günü düzenlediği günlük basın toplantısında, Bakan Blinken'ın Dışişleri Bakanı Fidan ile ikili ve bölgesel işbirliği konularını ele alacağını, bu bağlamda Türkiye’nin İsveç’in NATO üyesi olmasını sağlayacak onay sürecinde atacağı nihai adımları değerlendireceğini söylemişti.

Blinken ise Orta Doğu turunu sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurmuştu: "Gazze'deki durumla ilgili ek diplomasi yürütmek için bölgeye dönüyorum. Sivil yaşamların korunması çağrısı yapmayı, rehinelerin serbest bırakılmasını ve Gazze'ye sürekli insani yardım sevki yapılmasını sağlamak için ortaklarla yoğun bir biçimde çalışmayı sürdüreceğim." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.