1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Liderlerden 10 Kasım Mesajları
Covid-19 | Burhan Kuzu Hayatını Kaybetti

Covid-19 | Burhan Kuzu Hayatını Kaybetti

Eski AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, Covid-19 tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

A+A-

Eski TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve 22, 23 ve 24. dönem AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, Covid-19 dolayısıyla tedavi gördüğü hastanede 65 yaşında hayatını kaybetti.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Başhekimliğinden yapılan açıklamada, hastanenin yoğun bakımında bir süredir Kovid-19 nedeniyle tedavi gören Burhan Kuzu'nun, yoğun çabalara rağmen sabaha karşı yaşamını yitirdiği belirtildi. Açıklamada, "Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" denildi.

BURHAN KUZU

AKP MKYK Üyesiydi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 2001'de AKP Kurucu Üyesi olarak aktif siyasete başladı. Partinin ilk Demokrasi Hakem Kurulu Başkanlığı'nı yürüttü. 22, 23,24 ve 26. Dönem'de İstanbul Milletvekili seçildi ve bu dönemlerde Anayasa Komisyonu Başkanlığı yaptı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Fahri Baş Danışmanlığı görevinde bulundu.

 

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyeliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundu. Akademik araştırmalar çerçevesinde Paris Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde bulundu. 1 Ocak 1955'te Kayseri Develi'de doğdu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.