'Çocuk Cinayeti'ne Ağırlaştırılmış Müebbet

'Çocuk Cinayeti'ne Ağırlaştırılmış Müebbet

Kars'ta, geçen yıl baldızının iki yaşındaki çocuğunu öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, çocuğu öldürdüğü için ağırlaştırılmış müebbet, konut dokunulmazlığından da iki yıl hapis cezasına çarptırıldı

A+A-

Kars'ta, geçen yıl baldızının iki yaşındaki çocuğunu öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Zafer Gülırmak ve avukatı hazır bulundu.

Sanık Gülirmak, savunmasında çocuğu öldürmediğini öne sürerek, "Baldızım Sevilay Yenigüllü ve eşi Güven Yenigülül ile aramda herhangi bir sorun yoktu. Daha önce kızımın vefatı nedeniyle Güven Yenigüllü'yü tehdit ettiğim doğru değildir. Kısasa kısas şeklinde sizi öldüreceğim şeklinde bir şey söylemedim." dedi.

Öldürülen Ömer Yasin Yenigüllü'nün annesi Sevilay Yenigüllü de çocuğunun beşikte uyuduğu sırada sanığın eve geldiğini anlatarak, şunları söyledi:

"Eve gelince bana saldırdı, yere düştüm, eliyle ağzımı kapatmaya çalıştı, o kadar soğuk kanlı o kadar caniceydi. Can havliyle elinden kurtulup evimden dışarı çıktım. Bağırma sesleri üzerine komşular gelince sanık evden uzaklaştı. Eve girdiğimde Ömer Yasin hareketsiz şekilde yerde yatıyordu. Sanığın oğlumu öldürdüğünü anladım. Ben bir anneyim sanık çocuk katilidir, en ağır cezayla cezalandırılmasını istiyorum."

Savunmaların ardından esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, olay günü uyuyan Ömer Yasin'i beşiğinden alarak yere fırlattığını, ardından ele geçmeyen ve silahtan sayılan tahta sopa ile kafasına vurup kaçtığını anlatarak, küçük çocuğun olay sonrası öldüğünü bildirdi.

Savcı, mütalaasında Zafer Gülırmak'ın "kısasa kısas" diyerek Ömer Yasin'i öldürmeyi daha önceden planladığını ve konut dokunulmazlığını da ihlal ettiğini belirterek, sanığın her iki suçtan cezalandırılmasını talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanığı "Ömer Yasin Yenigüllü'yü tasarlayarak kasten öldürdüğü" gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, ayrıca sanığa "Nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme" suçundan da iki yıl hapis cezası verdi.

Olay

Kentteki Alparslan Mahallesi'nde oturan 41 yaşındaki Zafer Gülırmak, trafik kazasında hayatını kaybeden kızı Sultan Gülırmak'ın ölümünden sorumlu tuttuğu eşinin kız kardeşi Sevilay Yenigüllü ve Güven Yenigüllü çiftinin iki yaşındaki oğlu Ömer Yasin'i 12 Mayıs 2017'de evlerinde öldürmüştü.

Kars Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınan sanık Gülırmak, sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler