1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. ABD'ye Reza Sarraf Notası
Cihangir İslam CHP’ye Katıldı

Cihangir İslam CHP’ye Katıldı

Bağımsız milletvekili Cihangir İslam, CHP'ye katıldı. İslam'a rozetini bugünkü grup toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı.

A+A-

Bağımsız milletvekili Cihangir İslam, CHP'ye katıldı. İslam'a rozetini bugünkü (9 Mart 2021, Salı) grup toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı.

PolitiKARS tarafından bianet’ten derlenen bilgilere göre, CHP sıralarından seçimlere giren Cihangir İslam 2018 seçimlerinde İstanbul'dan milletvekili seçildi. Daha sonra Saadet Partisi’ne geçti. Mart 2020’de de Saadet Partisi’nden istifa etti ve istifa nedenini şöyle açıkladı:

"Metod ve görüş farklılıkları, bunun yanında vesayetten ari, özgürlükçü, demokratik, çoğulcu, eşitlikçi ve her kesimi kucaklayan bir anlayışın hâkim olmasına dair inancım genel anlamda istifa gerekçelerimi oluşturmuştur."

İslam'ın tekrar katılımıyla CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 136'ya yükseldi.

Cihangir İslam hakkında

Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı ve profesördür. İlkokulu Adapazarı Atatürk İlkokulunda, ortaokul ve liseyi TED Ankara Kolejinde bitirdi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Anadolu Üniversitesi AÖF Felsefe Bölümü ve SUSEM İslami İlimler Programı mezunu.

ABD Minnesota Üniversitesi, Kanada - Montreal McGill Üniversitesi ve ABD Minnesota Twin Cities Spine Center'da Omurga Cerrahisi ve Klinik Araştırma eğitimi aldı ve fellowship programlarını tamamladı. Mimar Sinan Üniversitesi Felsefe yüksek lisans öğrencisidir. Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyeliği, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Klinik Şefliği yaptı.

Mazlumder, Saadet Partisi, HAS PARTİ, Adalet Zemini ve Hak ve Adalet Platformu kurucularındandır. Artı TV 45 + 45 Programı eş moderatörlüğü, Duvar gazetesi köşe yazarlığı yaptı. 100'ün üzerinde bilimsel çalışması yanında sosyal alanda yayımlanmış çok sayıda makalesi vardır.

Çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca ve Arapça biliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.