1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. YSK, Erdoğan Cumhurbaşkanı Seçildi
Cihan Haber Ajansı'na da Kayyum Atandı

Cihan Haber Ajansı'na da Kayyum Atandı

Cihan Haber Ajansı'na ve Reklamcılık AŞ'ye kayyum atandı. Cuma günü deyine Feza Gazetecilik A.Ş. bünyesindeki Zaman gazetesine kayyum atanmıştı.

A+A-

Zaman gazetesinin ardından, Feza Gazetecilik A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Cihan Haber Ajansı'na (CHA) ve Reklamcılık AŞ'ye de üç kayyum atanmasına karar verildi.

Ajans, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu'nun talebi üzerine İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğinin dün Cihan Haber Ajansı'na kayyum atanmasına karar verdiğini yazdı.

Aynı başsavcıvekilinin talebi üzerine, İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin cuma günü Zaman'a atadığı kayyumlar Sezai Şengönül, avukat Tahsin Kaplan ve avukat Metin İlhan, Cihan Haber Ajansı'na da atanmış oldu.

Hakimlik atanan kayyumların, Feza Gazetecilik A.Ş'ye atanan kayyumlarla aynı olduğuna, bu nedenle yeni bir ücret takdirine yer olmadığına da hükmetti.

Aboneleri, Cihan Haber Ajansı Zaman Gazetesi'ne yapılan kayyum atamasından sonra abonelerine haber göndermeyi durdurduğunu yazdı. Ajans, iki günün ardından dün saat 16.00 itibariyle haber göndermeye başlamıştı.

Kayyumun ardından TOMA

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Zaman gazetesine 4 Mart’ta kayyum atanmasına karar vermişti.

Kayyum, “Paralel Devlet Yapılanması/Fethullah Gülen Terör Örgütü faaliyetleri kapsamında, örgüte destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunması” gerekçesiyle atanmıştı.

Kararın ardından gazete önünde toplanan kalabalığa polis TOMA’dan tazyikli su ve biber gazıyla saldırdı, yaralanan kadınlar oldu.

Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Zaman Gazetesi'nin önünde toplananlara yönelik polis müdahalesine ilişkin açıklamasında “orantısız güç kullanılmadığını” ileri sürdü.

Salihoğlu, “Gazete önünde yaşlı kişilerin ve özellikle tesettürlü bayanların şirket yönetimi tarafından bina önünde toplanmalarının sağlandığını, bina kapılarının zincirlenerek kayyumların içeri girmesinin engellendiğini” söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.