1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. CHP'nin 'Hayır'lı Kampanyası
CHP'nin 'Hayır'lı Kampanyası

CHP'nin 'Hayır'lı Kampanyası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Örgütü 16 Nisan'da yapılacak olan "Referandum" çalışmalarına devam ediyor.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Örgütü 16 Nisan'da yapılacak olan "Referandum" çalışmalarına devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Kars'ta referandum çalışmaları kapsamında her gün yeni bir parti yöneticisini misafir ediyor.

Serhat TV'nin internet sitesinde ki haberine göre, Referandum çalışmaları kapsamında Kars'a gelen CHP Ardahan eski Milletvekili Ensar Öğüt, CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, CHP Kars Merkez İlçe Başkanı Onur Uludaşdemir ve partililer Kars'ta esnaf ziyaretinde bulunarak, 16 Nisan'da Hayır oyu vermelerini istediler.

Esnaflara ve vatandaşlara referandumda neden hayır oyu vereceklerini anlatan 22. 23. ve 24. Dönem CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt şunları söyledi; "Türkiye'de yaşayan tüm etnik yapıların Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil edilerek haklarının savunulması gerektiği gibi, bunu ortadan kaldırmaya yönelik çıkarılan tek adanlık diktatörlüğüne hayır dememiz lazım. Demokrasi için seçim günü seçime gitmeyenleri bile ikna ederek sçime götürelim ve Hayır oyu kullanalım."

İlgili haber...

Yarkadaş Kars'ta

eferandum çalışmaları dolayısıyla memleketi Kars'a giden CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ı Kars İl Başkanı Mustafa Aras ile kalabalık bir partili grubu karşıladı.

Kars'ın Kağızman ve Susuz ilçelerinde halktan HAYIR oyu isteyen Yarkadaş, ardından gündeme ilişkin açıklama yaptı. CHP Kars İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Yarkadaş "Kars'ta yüzde 70'e yakın bir HAYIR oyu çıkacak" dedi. Basın toplantısında CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse de Kars'ta yaptığı çalışmaları anlattı.

Bakan Arslan'ın memleketi Kağızman'ın en büyük sorununun işsizlik olduğunu söyleyen Yarkadaş, "Kıraathaneler günün her saati dolu. İşsizlik almış başını gidiyor. Bakan ise hayali projelerle göz boyamaya çalışıyor" dedi.

Kars halkının hayaller yerine gerçeklerle uğraştığını söyleyen Yarkadaş "O gerçeklerin en yakıcısı ise Onkoloji Servisi'nde tek bir doktorun dahi olmaması" dedi.

Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Kısa bir süre önce Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a Kafkas Üniversitesi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yapımı tamamlanan Onkoloji Hastanesi ve Nükleer Tıp Merkezi’nin tüm teçhizatı olmasına rağmen neden doktor atanmadığını sordum. Bu servis için trilyonlar harcandı. Ancak tek bir doktor bile atanmadığı için, servis çürümeye terk edildi. Bakan Akdağ, sorularıma verdiği yanıtta, servise doktor atamadıklarını itiraf etti."

CHP'li Yarkadaş, AKP'li Bakan Recep Akdağ'ın kendisine verdiği cevapta "Bu konuda yeterli sayıda uzman olmadığı için atama yapamadıklarını" söylediğini dile getirdi.

Kars ilinin yanı sıra Ardahan, Iğdır ve Artvin'in de Onkoloji Hastanesi'nden yararlanabileceğini belirten Yarkadaş sözlerine şöyle devam etti:

"'Kars Milletvekili Ahmet Arslan'ın da üyesi olduğu AKP hükümeti, Kars'taki hastaneye doktor atayamadığını ve trilyonluk bütçeyle yapılan servisi çürümeye terk ettiğini itiraf ediyor. Bu beceriksizlik yüzünden, Kars, Ardahan ve Iğdır üçgenindeki hastalar, Erzurum, Ankara ve İstanbul'a gitmek zorunda kalıyor. Hastalar, AKP'nin çökerttiği sağlık sisteminin kurbanı oluyor."

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Gürsel Tekin Pazartesi günü Kars'a gelerek vatandaşlardan hayır oyu isteyecek.

CHP Kars ve Ardahan'a Çıkarma Yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu, Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Referandum çalışmaları için Kars ve Ardahan ziyaretleri gerçekleştirdiler.

Kars Harakani Havaalanında Tekin ve beraberindeki heyeti CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, CHP Merkez İlçe Başkanı Onur Uludaşdemir ve çok sayıda partili karşıladı.

Kara yolu ile Ardahan'a giden Gürsel Tekin ve Milletvekilleri CHP Ardahan İl Başkanlığı'nda partililerle buluştular. Burada CHP'li vekiller basın açıklaması yaptı. Gürsel Tekin, "Daha çok sosyal yardıma ihtiyacı olan yurttaşlarımıza çok büyük baskıların olduğunu biliyoruz. Sakın ha sayın valiler, kaymakamlar, kamu yöneticileri, zannetmeyin ki bu devran böyle dönecek. Yarın bedelini çok ağır ödersiniz dedi.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.