1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Gürbüz Çapan'ın Anne Acısı
CHP’li Özgür Özel’den ‘Troll Ordusu’ Açıklaması

CHP’li Özgür Özel’den ‘Troll Ordusu’ Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yaptığı basın açıklamasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun “Ebabiller” isimli 8 bin kişilik troll ordusu olduğunu, başında ise bakan müşaviri olduğunu açıkladı.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, bugün Meclis’te yaptığı basın açıklamasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun “Ebabiller” isimli 8 bin kişilik troll ordusu olduğunu, başında ise bakan müşaviri olduğunu açıkladığı Emin Şen'in yer aldığını söyledi.

PolitiKARS’ın BİA’dan derlediği habere göre; Özel, “Ebabil kuşları, Süleyman Soylu'nun troll ordusudur. Ama maaşını kendisi değil İçişleri Bakanlığı, eski dönemde Çalışma Bakanlığı, bakanlıkların bağlı kuruluşları ve birkaç tane belediye yapmaktadır” dedi.

Özgür Özel, bakan müşavirlerinin şirket kurma ve yönetiminde yer alma yasağı olduğuna işaret ederek, Emin Şen'in Native Teknoloji diye bir şirketi olduğunu ve hâlâ yöneticisi olduğunu söyledi. Özel, Şen'in bu şirketine ve hissedarı olduğu başka şirketlere, Soylu'nun çalıştığı bakanlıklardan yüz binlerce dolarlık ihaleler verildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'nın, Emin Şen'in bakan müşaviri olmadığı açıklamasına da “İçişleri Bakanlığı'nın sayfasında göreve başladığı tarih yazıyor. 2020 yılına kadar... Hala sitesinde var. İçişleri Bakanlığı'nın müşaviri!” diye cevap verdi.

KILIÇDAROĞLU TWEET’LERİ

Özel, uyuşturucu ticareti hakkında yaptığı açıklamada iktidarı eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından atılan tweetleri de Emin Şen'in attığını öne sürdü:

“Emin Şen, hem Jandarma Genel Komutanlığı hem de Emniyet Teşkilatı'nın sosyal medya hesaplarını yönetiyor. Emin Şen’in cep telefonunda kaç tane hesap var bilinmez ama Jandarma Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tweetlerini aynı telefondan atacak yetkisi var.”

‘8 BİN SOSYAL MEDYA TROLL’Ü

Özgür Özel'in açıklaması şöyle: “Nasıl bir 'suç işleri bakanı' ile karşı karşıya olduğumuzu anlatmak istiyorum. 2012'de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı oldu, sonra Çalışma Bakanı, sonra İçişleri Bakanı... İçişleri Bakanı olduktan beri onun bir troll ordusu olduğunu biliyoruz.

Soylu'nun troll orduları nasıl oluşmuş, yönetiliyor diye bakarken bir isimden bahsedeceğim: Emin Şen... Emin Şen, 4 Ekim 2016'dan itibaren bakan danışmanıdır. Süleyman Soylu'nun il il dolaşıp troll’lük dersleri verdirdiği kişidir. Soylu, AK Parti'de teşkilatlardan sorumlu yardımcıyken... 2020'de birlikteler, Kültür Bakanlığı ile yaptıkları bir kamu spotu çekimi için de birlikteler.

Ebabil'in Telegram kanalındayız. Eminimsi'nin yönettiği kanallar bunlar. Ebabil Hareketi, Derin Kuvvetler, İBB Kandil kadrosu hesaplarının yönetildiği gizli kanal ve orada hazırlanan içeriklerin 8 bin sosyal medya troll’üne servis edilen bilgiler.

Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun Hacer Foggo ile birlikte, AK Parti'nin uyuşturucu ile mücadelede baronların Türkiye'de çatışır hale geldiği, sokakların torbacı dolu olduğu ve AKP siyasetinin sorumluluğunun hatırlatan videoyu biliyorsunuz. Buna bir cevabı AKP verir, eleştirilen Soylu verir...

Cevap nereden verilmiş? Jandarma Genel Komutanlığı ve Türk Polis Teşkilatı... Font, noktalamalar... Aynı iPhone'dan atılmış. Eminimsi'nin telefonunda kaç hesap var bilinmez ama bu ikisinin tweet’lerini aynı telefondan atacak yetkinlik var. Kullanıcı değiştirince Jandarma oluyor, değiştirince Emniyet'in yerine geçiyor.

Bu tweet’leri sizin benim paramla belediyelerden aldığı ihalelerle, Soylu için oluşturulmuş bir troll ordusunun başkomutanı, polis ve jandarmamıza biz Soylu'yu eleştirdiğimizde polisi ve jandarmayı kalkan ediyor. Koca polis teşkilatı, jandarma bunu yapar mı? 8 bin trolle kaynak pompalıyorlar.

Trollerin kurumsallaşırken kurumların nasıl trolleştirildiğini görüyoruz. Trollerin kurumsallaşması, kurumların trolleştirilmesi süreci. İşte Türkiye siyasetinin yeni geldiği yer.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.