1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Halk 16 Nisan'da "Savaş Politikalarını Durdur" Dedi
CHP'den 'Milletin Sesi' Mitingi

CHP'den 'Milletin Sesi' Mitingi

CHP, 'Milletin Sesi' mitingi için Maltepe'de buluştu. Partililer, Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezaya tepki gösterdi.

A+A-

CHP, 'Milletin Sesi' mitingi için Maltepe'de buluştu. Partililer, Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezaya tepki gösterdi.

Bursa'da yapılması planlanan ancak CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay kararının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla İstanbul'a alınan "Milletin Sesi" mitingi Maltepe Sahil'de gerçekleştirildi. 

Vatandaşların söz alarak başladığı "Milletin Sesi" mitingi daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla devam etti.

Sahneye ilk olarak parti yönetcileri ve milletvekilleri çıktı. Ardından Büyükşehir Belediye Başkanları kitleyi selamladı.

Daha sonra Canan Kaftancıoğlu sahneye çıktı. Kaftancıoğlu'nun ardından Gezi Parkı Direnişi sürecinde yaşamını yitirenlerin aileleri ve Gezi Davasında tutuklananların aileleri sahnede yer aldı.  Bu sırada kitleden "Hak hukuk adalet", "Her yer Taksim her direniş" sloganları yükseldi. 

Aileler adına konuşan Gezi Parkı Davasında tutuklanan Tayfun Kahraman'ın eşi  Meriç Kahraman konuştu. Kahraman, şunları söyledi: "Düşlerimizi gerçekleştirmenin yolu özgürlük, eşitlik ve kardeşlik talebinde ısrar etmekten ve bir arada dayanışma içerisinde olmaktan geçiyor.

"Gezi eşitlik, özgürlük ve demokrasi için sönmeyecek umuttur. Bu adalet talebi Ethem'in, Ali İsmail'in, Medeni'nin, Hasan Ferit'in, Abdocan'ın, Ahmet'in, Mehmet'in ve Berkin'in özgür düşleri içindir. Her taksim her yer direniş. Bakırköy ve Silivri'ye selam olsun. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam." 

Kılıçdaroğlu: Az kaldı meraklanmayın

Daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Hak, hukuk, adalet" sloganları eşliğinde sahneye çıktı.

"Kimse umutsuzluğa kapılmasın, haramilerin saltanatı yıkılıyor" diyen Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Yaklaşık 5 yıl önce bu meydandaydık. Ankara'dan İstanbul'a milyonlarla birlikte yürümüş ve 9 Temmuz 2017'de bu meydanda milyonlarla buluşmuştuk. O gün "Bu yürüyüş bizim ilk adımımızdır" demiştim. Bu yürüyüşün finaline yaklaşıyoruz. Az kaldı bu kentin meydanlarında, sokaklarında, fabrikalarında, üniversitelerinde özgürce kucaklaşacağız. Meraklanmayın az kaldı.

"Korkutarak ayakta kalmak istiyorlar"

"Birileri Türkiye'yi zifiri karanlığa sürüklemek istiyor. İnsanları korkuyla sindirmek istiyor. Yaratılmak istenen bu korku ikliminin aparatlarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Siyasallaşmış yargı, mafya, uyuşturucu kaçakçıları, paramiliter yapılar, beşli çeteler, yandaş medya ve beslemeleri hepsi ama hepsi birlikte çalışıyor. Bunların tek bir amacı var: Korku iklimi yaratmak ve bu iklimden nemalanmak. Sizi, bu milleti korkutarak bu sistemi ayakta tutmak istiyorlar.

"Kazanacağız"

"O ve Saray'ı giderse kaos olur algısı oluşturmanın peşindeler. Bu algıyı pekiştirmek için sudan sebeplerle evleri basıyorlar, insanları gece yarısı gözaltına aldırıyorlar, okulları basıyorlar, tweet attılar diye liseli çocukları okullarından alıyorlar. Yeşili savunan doğayı savunan aktivistlere ağır hapis cezaları verdiriyorlar.

"Bebekleri babalarından annelerinden koparıyorlar. Hapse atılan gazeteciler, siyasetçiler, siyaset yasakları. Şimdi bir adım daha atıp partileri kapatmaya hazırlanıyorlar. Saray ve şürekasının elinden düşmeyen bir kelime var: O yasak, bu yasak, şu yasak. Biz kullanışlı aparatlarla kavga edeceğiz. Sonuna kadar edeceğiz ve kazanacağız.

"Türkiye değişime hazır"

"Ekonomiyi yeniden inşa etmek zorundayız. İktidarı Saray'ın ve fotoğraflı suçiçişleri bakanının elinden aldığımız zaman beşli çetenin hepsinin defterini dürmek zorundayız. Az kaldı. Uzun zamandır değişim rüzgarı esiyor. Türkiye değişime hazır. İşçi, memur, bürokrat, esnaf, sanayici bu değişime hazır. Bu değişime gençler hazır kadınlar hazır. Suriyeli sığınmacılar gitmek zorundalar, gidecekler. Davul zurnayla gidecekler."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.