1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Ziyaret Etti
CHP 4 Büyükşehir Adayını Açıkladı, "İmamoğlu, Yavaş, Özcan…"

CHP 4 Büyükşehir Adayını Açıkladı, "İmamoğlu, Yavaş, Özcan…"

Yerel seçimlerde aday adaylığı için 15 binden fazla başvurunun yapıldığı CHP'de adaylar açıklandı.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylarını belirlemeye başladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, basın toplantısı düzenleyerek parti meclisinde belirlenen belediye başkan adaylarını duyurdu. 

Önümüzdeki 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde aday adaylığı için 15 binin üzerinde başvuru alan CHP ilk belediye başkan adayları belli oldu.

CHP MYK'sinin aldığı kararın PM'de oylanmasının ardından 227 seçim bölgesinin adayları açıklandı.

PM toplantısı sonrası CHP Sözcüsü Deniz Yücel, 4'ü büyükşehir olmak üzere 227 seçim çevresinde adayların belirlendiğini açıkladı.

MEVCUT BAŞKANLARLA DEVAM

PM, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yerel seçimde yeniden aday gösterilmesine karar verdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı ise Ahmet Akın oldu.

İZMİR ADAYI AÇIKLANMADI

PM, 23 seçim bölgesinde önseçim yapılmasının, 57 seçim bölgesinde de önseçim yapılma yetkisi verilmesinin kararlaştırıldığını duyurdu. PM'den İzmir adayı için karar çıkmadı.

31 Mart 2024 seçimlerinde CHP'nin belirlediği adaylar..

  • İstanbul Büyükşehir | Ekrem İmamoğlu
  • Ankara Büyükşehir | Mansur Yavaş
  • Balıkesir Büyükşehir | Ahmet Akın
  • Bursa Büyükşehir | Mustafa Bozbey
  • Bolu | Tanju Özcan
  • Elazığ | Coşkun Çağlar

CHP Sözcüsü Yücel, “Parti Meclisimizde bazı belediye başkan adaylarımız belirlendi. Bugün 4’ü Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak üzere, 227 seçim çevresinde parti meclisimizde aldığımız kararla Belediye Başkan adaylarımızı belirledik. Açıklayacağımız 4 Büyükşehirden 2’si zaten önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel tarafından ilan edilmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız; İstanbul’u AKP’nin talancı belediyecilik anlayışından kurtaran ve halkçı belediyecilik anlayışıyla tanıştıran, Sayın Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız ise, Ankara’yı parsel parsel satanlardan kurtaran, Ankara’yı sosyal belediyecilik anlayışıyla tanıştıran Sn. Mansur Yavaş.

Bursa ve Balıkesir İllerimizde de daha önce partimizin ve örgütümüzün, üzerinde mutabakata vardığı, ayrıca anketlerde de kazandığını gördüğümüz isimler parti meclisimizin kararıyla adaylardı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sn. Mustafa Bozbey. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ise Sn. Ahmet Akın.” dedi. 

..haberin uzantısı

CHP, BAŞKAN ADAYLARINI BELİRLİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylarını belirlemeye başladı. 

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, toplam 227 seçim çevresinin belediye başkan adaylarının PM kararı ile kesinleştiğini bildirildi.

CHP Parti Meclisi bugün yaptığı toplantıda 5 şehrin başkan adayında karar kıldı.

TOPLAM MÜRACAAT 15 BİNİ AŞTI

CHP'de 58 kişi büyükşehir belediye başkanlığı için, 2 bin 714 kişi de belediye başkan adaylığı için müracaatta bulunurken, ilçe ve beldeler dahil toplam müracaatın 15 bini aştığı açıklanmıştı.

CHP'NİN ANKARA'DAKİ ADAYI BİR KEZ DAHA MANSUR YAVAŞ

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Mansur Yavaş olup olmayacağı merak edilirken, partinin kararı kamuoyunun beklentileri yönünde oldu. 

CHP, Ankara'da bir kez daha mevcut Başkan Mansur Yavaş ile yola devam etme kararı aldı.

İSTANBUL'DA İMAMOĞLU YENİDEN ADAY 

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı yeniden Ekrem İmamoğlu oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bir kez daha İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterildi.

CHP PARTİ MECLİSİ, BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI BELİRLİYOR

CHP Parti Meclisi (PM), 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi belediye başkan adaylarını belirlemek için bir araya geldi. Toplantıda üzerinde uzlaşıya varılan illerden birisi de Bolu oldu.

BOLU ADAYI BİR KEZ DAHA TANJU ÖZCAN OLDU 

CHP Parti Meclisi, Bolu Belediye Başkanlığı'na bir kez daha mevcut başkan Tanju Özcan'ı aday gösterdi. 

CHP PM, Bolu Belediye Başkanlığı'na bir kez daha mevcut isim Tanju Özcan'ı aday gösterdi. Genel seçimlerden önce partiden ihraç edilen Tanju Özcan, geçtiğimiz haftalarda affedilerek yeniden CHP'ye dönmüştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler