1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. AİHM, ‘Alınak Davası’nda Türkiye'yi Mahkum Etti
Çetin Nazik, Karaçanta'ya Sahip Çıktı

Çetin Nazik, Karaçanta'ya Sahip Çıktı

MHP Kars Belediye Başkan adayı Çetin Nazik, eski MHP’li mevcut Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’ya sahip çıkarak HDP’nin adayı Ayhan Bilgen’e sert sözlerle cevap verdi.

A+A-

MHP Kars Belediye Başkan adayı Çetin Nazik, eski MHP’li mevcut Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’ya sahip çıkarak HDP’nin adayı Ayhan Bilgen’e sert sözlerle cevap verdi.

İttifak adayı MHP’li Çetin Nazik, Ayhan Bilgen'in Kars Belediyesi için başlattığı "varan" serisine HDP'li belediyeleri de eklemesini istedi. Özellikle "Kayyum" atanan belediyelere de neden kayyum atandığını varan serisinde açıklamasını istedi.

KARAÇANTA'NIN BAŞARISIZLIĞI

İHA’nın haberinde, kendisinin “varan”larla çok ilişkisi olmadığını ifade eden Nazik, "Ben devlette değilim, hâkim, savcı da değilim. İspatı bulunmamış suçu, kesinleşmemiş bir şaibe ile ilgili bir şey söyleyemem. Ben aday olurken şunu söyledim. Benimle ilgili yapılan eleştirilerin hiç birisine cevap vermeyeceğim. Ben sadece kendimi anlatıyorum. Projelerimizi anlatıyorum. Hükümetin, Cumhur İttifakı'nın imkânlarını anlatıyorum. Mertlik birilerine saldırmak, yâda birlerini sahada kötü göstermekle olmaz. Zaten Kars halkı iyiyi kötüyü seçecek. Siz kendinizi anlatın. Durduğunuz yer neresi? Hangi imkânlarla neleri yapacaksınız? Bu zaman kadar Kars'ta yaşayan adaylar acaba Kars kamuoyunda ne kader yer edinmiş? Karşılığı ne? Hangi icraatlar da bulunmuş? Hangi istihdamları oluşturmuş? Hangi sosyal etkinliklerin başında olmuş? Bunu anlatsınlar. Kars halkı zaten buradan birini tercih eder. Kaldı ki Varan! Varan 1-3-5-10 yazıyorlar. Mertçe Kars'ta yolsuzluk varsa belediyelerde bende şiddetle kınıyorum, karşısındayım. Öncelikle buradan belediye başkanına da çağrı yapıyorum. Giderayak bu insanların emeklerinin karşılığını maaşlarını lütfen öde, kimseye para ödeme, bu insanların evine ekmek götüremiyor. Bu insanların maaşlarını ödeyin. Pazar günü seçim var, provoke ediyorlar. Çöpleri almıyorlar. Aldıranı engellemeye çalışıyor bazı güçler, bunu organize ediyorlar. Ya Kars halkının aklıyla alay mı ediyorsunuz? Yani çöp alınmıyor diye, Murtaza Karaçanta'nın sorunlarını, günahını, başarısızlığını, Kars halkı Çetin Nazik'e mal eder mi? Ne alakası var! Evet Kars'ta sıkıntılar varsa belediye de biz geldik mi şiddetle gidereceğiz. Temizlik mi çok kısa bir sürede halledeceğiz. Her anlamda Kars'ı düzlüğe çıkaracağız" diye konuştu.

SİYASETİMİZİ MERTÇE, DÜRÜSTÇE YAPALIM

Çetin Nazik, "Ama Ayhan Bilgen, herkes çok dürüst ve beyefendi bir insan olduğunu söylüyor. O zaman bende şunu söylüyorum. Yani eleştiri değil, öneride bulunuyorum. Kars halkı seni mutlaka takdir edecek. Bu zamana kadar idare ettiğiniz bütün belediyelerin sıkıntılarını, teröre bulaşmış kısımlarını, yardımlarını, desteklerini, yolsuzluklarını da Allah aşkına varan 1, varan 2, varan bin 500'e kadar lütfen yaz. Vallahi Kars halkı seni daha çok sever, mertlik eğriyi de söylemek, doğruyu da söylemektir. O zaman mert olmanın tek bir yönü var. Adil olacaksın, sadece Kars Belediyesi'ni varan 1 diye yazmayacaksın. Diğer belediyeleri de yazacaksın. Kayyum atanan belediyeleri de yazacaksınız. Kaldı ki, ben şaşırıyorum. Bu kadar akıllı dedikleri insan, belediyenin varanlarda yazmış olduğu birçok sıkıntıların altında kendi meclis üyelerinin imzası olduğunu bilmiyor mu? Bilmiyorsa birileri anlatsın bu adama! Eğer yoksa çıksın iddia etsin desin ki Kars Belediyesi'nde bu zamana kadar yapılan yanlışların hiç birinde benim partime mensup olan meclis üyelerinin hiç birinin imzası yoktur desin. Bende çıkıp kamuoyundan özür dileyeceğim. Adil olalım, adil. Siyasetimizi mertçe dürüstçe yapalım" şeklinde konuştu.

Çetin Nazik, Karaçanta'ya Sahip Çıktı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
7 Yorum
İlgili Haberler