1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Halk Sağlığı Haftası Yürüyüşle Kutlandı
Çekmeköy’de Askeri Helikopter Düştü

Çekmeköy’de Askeri Helikopter Düştü

Çekmeköy'de zorunlu iniş yapan bir askeri helikopter sitenin bahçesine düştü.

A+A-

Çekmeköy'de askeri helikopter zorunlu iniş yapmak isterken bir sitenin bahçesine düştü. Helikopterdeki 4 asker yaşamını yitirdi.

İstanbul Çekmeköy'de askeri helikopter zorunlu iniş yapmak isterken bir sitenin bahçesine düştü. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Helikoptreden yaralı olarak çıkarılan 4 asaker kaldırıldıkları Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatlarını kaybetti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olayla ilgili Twitter hesabından yaptığı ilk açıklamada "Çekmeköy ilçemizdeki bir site içerisine askeri helikopterimiz zorunlu iniş yaparken düştü" dedi.

Vali Yerlikaya daha sonra paylaştığı tweette de  "Alınan ilk bilgilere göre; Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallesi Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesine düşen askeri helikopterdeki 4 yaralı askerimiz Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir" bilgisini verdi.

Vali Yerlikaya daha sonra olay yerinde yaptığı açıklamada ise hastaneye kaldırılan 4 askerin yaşamını yitirdiğini söyledi. 

Bugün düşen askeri helikopter, son 21 yılda İstanbul'da düşen 6’ncı helikopter oldu. İstanbul'da 26 Kasım 2018 tarihinde de 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait olan  UH-1 tipi askeri helikopterin Sancaktepe ilçesi Sarıgazi Mahallesi'nde düşmesi sonucu 5 asker hayatını kaybetmişti. 
 
6 Eylül 2018 - Maltepe açıklarında düşen Bell 430 tipi helikopterde bulunan Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Ünver yaşamını yitirdi. Pilot İsmet Özgür yaralandı.

10 Mart 2017 - Büyükçekmece'de Eczacıbaşı Holding'e ait Sikorsky S-76C-2 tipi helikopter TV kulesine çarparak düştü. Kazada helikopterin içinde bulunan 2'si pilot 7 kişi yaşamını yitirdi.

20 Mayıs 2011 - Beykoz’da içinde 3’ü emniyet mensubu 5 kişinin bulunduğu Allouette 2 tipi polis helikopteri, Boğaz’a düştü. Pilot Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özerbir yaralı kurtuldu. 2’si polis 4 kişi yaşamını yitirdi.

3 Nisan 1998 - Taksim üzerinde keşif uçuşu yaptıktan sonra Atatürk Havalimanı'na dönen Puma tipi polis helikopteri, Haliç üzerinde irtifa kaybederek İstanbul Ticaret Odası'nın yanındaki fıskiyelere çarptıktan sonra kontrolü kaybederek üç katlı bir binanın çatısına düştü. Helikopterde bulunan 1 teknisyen ve 2 polis şehit olurken, 4 polis ve yoldan geçen bir kadın da yaralandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.