1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. 'Sosyal Medya' İçin Yeni Yasa Teklifi
Çankaya’da “Terör Zirvesi”

Çankaya’da “Terör Zirvesi”

Başbakan Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, Çankaya Köşkü’nde “terör zirvesi” için bir araya geldi.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli Çankaya Köşkü’nde “terör zirvesi” için bir araya geldi.

Başbakanlık kaynakları Başbakan Yıldırım’ın, son dönemde meydana gelen saldırıları görüşmek için iki lidere davet gönderdiğini belirtti.

Yıldırım, davete olumlu yanıt veren muhalefet liderleriyle 10.30'da buluştu.

Görüşme basına kapalı gerçekleştiriliyor. 

Haberin uzantısı..

ORTAK AÇIKLAMA

Beşiktaş’taki bombalı saldırıları görüşmek üzere Çankaya Köşkü’nde bir araya gelen AK Parti, CHP ve MHP lideri, toplantıdan sonra ortak açıklama yaptı. 

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi. 2.5 saat süren görüşmeden sonra liderler kameraların karşısına geçerek açıklama yaptı. 

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasında şunları söyledi: “Düşüncelerimiz farklı olabilir ama terörle mücadele konusunda kararlılık gerek CHP'de, gerek MHP'de gerek AKP'de devam etmektedir ve bu konuda yapılacak her türlü çalışmada, alınacak her türlü kararda sayın genel başkanlar gerekli katkıyı vereceklerini ifade etmişlerdir. Ülkemizi hem Doğu, Güneydoğu'da hem de güney sınırlarımızda devam eden terörle mücadele faaliyeti bir beka sorunudur. İçeride ve dışarıda kim ne söylerse söylesin bizim açımızdan anlamı yoktur. Anlamı olan Türkiye'nin birliği, beraberliği, toprak bütünlüğünün devam etmesi ve kardeşliğimizin zarar görmemesidir. Yapılan çalışmalar hakkında gerek Suriye ve Irak'ta gerek ülke içinde sayın genel başkanlarla paylaşma fırsatımız oldu.”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise, şu açıklamayı yaptı: “Terör konusunda bütün siyasal partilerin ortak tavır takınması, teröre karşı hep birlikte mücadele etmemiz konusunda bir uzlaşmamız oldu. Terör bir insanlık suçudur, teröre karşı 80 milyonun ortak tavır alması gerekmektedir. Türkiye süratle terörü bitirmelidir. Terör bir ortak sorundur ve ortak mücadele etmemiz gerekir. Bu mücadeleye kim önayak oluyorsa her türlü desteği vermek durumundayız.”

MHP Lideri Bahçeli’nin açıklaması da şöyle: “Terörle mücadeleyi değerlendirmek amacıyla yapılmış olan toplantı milletimizin beklentilerine cevap verecek bir olgunluk içerisinde gerçekleşmiştir. Siyasi partiler kesin bir acımasızlıkla mücadele edilmesini talep etmektedir. Sayın Genel Başkana ve Başbakan'a teşekkürlerimi sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.