1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Canan Kaftancıoğlu 'Korkuyorlar' dedi
Canan Kaftancıoğlu 'Korkuyorlar' dedi

Canan Kaftancıoğlu 'Korkuyorlar' dedi

CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Dr. Canan Kaftancıoğlu için devir teslim töreni düzenlendi. Törende Kaftancıoğlu, Cemal Canpolat’tan görevi teslim aldı.

A+A-

CHP İstanbul il başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu, bugün görevi Celal Canpolat’tan devraldı. Devir teslim töreninin ardından düzenlenen basın açıklamasında, Kaftancıoğlu geçmişte ailesinin ve kendisinin paylaştığı sosyal medya mesajları üzerinden kendisine yönelen saldırılara cevap verdi.

Geçmişte yaptığı ve eleştirilere neden olan paylaşımlarını ekrana yansıtan Kaftancıoğlu, tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a da selam yolladı.

Sosyal medyada dolaşıma sokulan bazı tweetlerin, içeriğinin değiştirildiğini belirten Kaftancıoğlu, bir tweetin içeriğinin nasıl değiştirildiğini bir videoyla anlattı; videoda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir tweetinin içeriği "Canan Kaftancıoğlu liderliğindeki CHP İstanbul İl Örgütü, 2019'da CHP'yi İstanbul'da iktidara taşıyacaktır. Başarılar Kaftancıoğlu" olarak değiştirildi.

Canpolat: Kaftancıoğlu’nun yanındayım

Devir teslim töreninde kısa bir konuşma yapan Celal Canpolat, sonuna kadar Kaftancıoğlu’nun yanında olduğunu belirtirken, “Birbirimizle uğraşacak vaktimiz yoktur” dedi.

Kaftancıoğlu da hem Canpolat’a hem de diğer eski il başkanlarına teşekkür ederken, “Onlardan ‘eski il başkanı’ olarak değil, ‘eskimeyen, üreten il başkanları’ olarak bahsetmek istiyorum” dedi:

“Başka bir İstanbul mümkün’ diyenler olarak büyük İstanbul yürüyüşünü başlatıyoruz. Sadece söylemde değil, eylemde de birlikte olacağız ve 39 ilçeden ayağa kalkacağız. Bunu görüyorlar ve bundan korkuyorlar. İstanbul'dan geldiler, İstanbul'dan gidecekler."

“Korksunlar”

Salondaki izdihamdan dolayı gazetecilerin çekim yapamaması nedeniyle, devir teslim töreninin ardından partililerin bir kısmı salondan çıkarıldı.

“Kadın kimliğim ile erkek egemen bakışın hakim olduğu siyasette var olmamdan korktular. Örgütlü kötülüğe karşı mücadele edecek olanın kadınlar olduğunu biliyorlar. Korksunlar!” diyen Kaftancıoğlu, kendisine yönelik saldırılarda kullanılan eski sosyal medya paylaşımlarını perdeye yansıtarak açıklamalarda bulundu.

“Eşimin ne yediğine karışmam, kul hakkı yemediği sürece”

İlk olarak eşinin “7 dakika önce bu tabakta 1/4 domuz vardı” paylaşımını açan Kaftancıoğlu, “Keşke askerlerimize yedirilen at etiyle bu kadar ilgilenselerdi” derken şöyle konuştu:

“Bir siyasi parti başkanı tarafından hedef gösterildikten iki gün sonra öldürülen bir insanın oğlunun, gülüp geçeceğimiz bir tweet yüzünden hedef gösterilmesi çok üzücü. Ben eşimin ne yediğine, içtiğine karışmam, kul hakkı yemediği sürece.”

“Fotoğraftaki kişi kimse, onun hakları ihlal ediliyor”

Kaftancıoğlu, eşinin sosyal medyada paylaştığı “Seni yakaladım” tweetini de gösterirken, aralarındaki şakalaşmanın kamuoyunda tartışılmasını eleştirdi.

Fotoğrafta yer alan kadının haklarının ihlal edildiğinin altını çizdi.

“Kızım hedef gösteriliyor”

Kızının tatilde çekilen fotoğraflarının da çeşitli tepkilerle paylaşıldığını söyleyen Kaftancıoğlu, bu paylaşımların tehdit de içerdiğini belirtti.

“Annesi özgürlük mücadelesi veriyor diye kızımın hedef gösterilmesi doğru mudur? Yasin Börü, Kemal Bülbül, öldürülen tüm çocuklar günahsızdır. Çocukların savaşın öznesi yapılması, iktidarın duruşunu göstermesi açısından manidardır.”

“Demirtaş’a selam”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la fotoğrafını da ekrana yansıtan Kaftancıoğlu, sözlerine Demirtaş’a selam söyleyerek başladı ve “Bu konuda açıklama yapmayacağım. Halkın iradesiyle seçilmiş herkesle fotoğraf çektiririm, bununla da gurur duyuyorum” dedi.

“Tek bir paylaşımımdan dolayı özür diliyorum”

Kaftancıoğlu, Gezi direnişi sırasında yaptığı tüm paylaşımların arkasında olduğunu söylerken, “Tek bir paylaşımım dışında” dedi.

“Gözümden kaçmış bir şey var. Özür dileyerek hatamı düzeltmek istiyorum. Gezi sırasında sayın Erdoğan’ın annesine küfür içeren bir görseli de paylaşmışım. Ben kimsenin annesine bir şey dedirtmem. Erdoğan’dan samimi bir şekilde özür dilerim.

“Ama anneleri meydanda da yuhalatmayalım. Bu duyarlılığı herkes göstersin.”

Ermeni soykırımı tweeti

Ermeni soykırımıyla ilgili tweetine de değinen Kaftancıoğlu, şöyle konuştu:

“Toplumun genelini ilgilendiren sorunları, kavram tartışmaları üzerinden çözmeye çalışmak yerine, sevgili Hrant Dink’in dediği gibi, birbirimizi anlayarak, birbirimizin gözünün içine bakarak çözebiliriz. O gün ‘Ermeni soykırımına karşı yürüyüş’ vardı ve ben de bir hak savunucusu olarak bu yürüyüşe katıldım. İki gün sonra Hrant Dink için yine yürüyeceğiz.

“‘Soykırım vardır’ ya da ‘yoktur’ diye tutturmak, acıları görmezden gelen bir tavır Gözgöze gelelim, onarıcı adalet mekanizmalarıyla acılarımızın üzerinden gelelim.”

Atatürk’ün yoldaşları tartışması

Gazetecilerden soru alınmaya başladığı sırada, bir parti üyesi bağırarak Kaftancıoğlu’na “Atatürk’ün yoldaşlarıyız” sözünü sordu. Bir muhabirin soruyu tekrarlaması üzerine Kaftancıoğlu şöyle konuştu:

“Askerleri ifadesi bana militarist geliyor ve ben bir adım daha ileri giderek ‘Atatürk’ün yoldaşlarıyız’ dedim. Yoldaşları olmak, askerleri olmanın önünü kesmez. Ben onların ‘Kenan Evren Atatürkçüleri’ gibi, sadece içini boşaltarak kullanıyor olmalarını örgütümün takdirine bırakıyorum. Mustafa Kemal’in kurduğu partide kadın bir il başkanı olduysam burada Atatürk’ün payı var.”

Esnafı ziyaret edecek

Basın toplantısı öncesi ve sonrası, CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının bulunduğu Şişhane sokakları partililerle doluydu.

Basın toplantısı sonrasında, CHP otobüsünden sokakta bekleyenlere seslenen Kaftancıoğlu, bu hafta Şişhane esnafını ziyaret edeceğini açıkladı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler