1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aydınspor 1923 Potada Seçmelere Başladı
Can Dündar’ın ‘Özgürüz’ü Yayın Hayatına Başladı

Can Dündar’ın ‘Özgürüz’ü Yayın Hayatına Başladı

Bir süredir Almanya’da yaşayan gazeteci Can Dündar’ın genel yayın yönetmenliğini üstlendiği ‘Özgürüz’ isimi haber portalı Berlin’de yayın hayatına başladı.

A+A-

Bir süredir Almanya’da yaşayan gazeteci Can Dündar’ın genel yayın yönetmenliğini üstlendiği ‘Özgürüz’ isimi haber portalı Berlin’de yayın hayatına başladı.

MİT TIR’ları davası nedeniyle yargılanan ve hakkında yakalama emri bulunan Dündar geçen yılın haziran ayından beri Almanya’da yaşıyor.

Dündar ve ‘Özgürüz’ ekibi yayın tarihi olarak Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümünü (24 Ocak) seçti. Sadece internet üzerinden yayıp yapacak haber sitesi, hem Almanca hem de Türkçe dillerinde okuyucuyla buluşacak.

‘Özgürüz’ haber sitesi, Correctiv adlı araştırma merkeziyle işbirliği içinde yayın yapacak.

Dündar, ‘Halkın bilme hakkı için yola çıkıyoruz’ başlıklı duyuru yazısında, “Hükümet, hapiste tek bir gazeteci bile olmadığını, hapistekilerin terör suçlarından yargılandığını öne sürüyor. Çünkü hükümete yönelik her eleştiri, terör veya hakaret suçu kabul ediliyor. Sadece Erdoğan’ın açtığı hakaret davalarından 2 bin 500 kişi yargılanıyor. Özgür basın tam bir kuşatma altında… Gazeteciler, hapishane ile mahkeme arasında mekik dokuyor. Tehdit ediliyor, saldırıya uğruyor, linç ediliyor” ifadelerini kullandı.

Deneyimli gazeteci, ‘Özgürüz’ün vizyonunu ise şöyle açıkladı: “Mademki Türkiye’de basın baskı altında… Mademki medya, bir ölüm sessizliğine sürükleniyor… Mademki iktidar, kendi medyasını bir propaganda makinesi olarak kullanıyor… Mademki Erdoğan, herkesi susturarak kolay bir referandum zaferi ve otoriter bir ülke hayal ediyor…

O halde bize düşen, yere düşen gazetecilik bayrağını yerden kaldırmak, yeniden havalandırmak ve ‘Biz varız. Özgürüz’ demektir.”

Hayko Bağdat da kadroda

Almanya’nın başkenti Berlin merkezli yayın yapacak ‘Özgürüz’ün kadrosunda bir dönem Diken’de de yazan Hayko Bağdat da yer alıyor.

Bağdat, Deutche Welle’ye yaptığı açıklamada ‘gerçeğe’ dikkat çekti: “Gerçeğin kötü olanı alt edecek güce sahip olduğu inancındayım.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.