1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Bu Kafayla Yönetiliyorsa!
BTK'nın İhracat Treni Rekor Kırıyor

BTK'nın İhracat Treni Rekor Kırıyor

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu (BTK) hattı üzerinden bin 50 metre uzunluğu ve 2 bin 400 ton ağırlığındaki ihracat treni Kars’tan Gürcistan'a hareket etti.

A+A-

Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu hattı üzerinden bin 50 metre uzunluğu ve 2 bin 400 ton ağırlığındaki ihracat treni Kars’tan Gürcistan’a hareket etti.

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre, Covid-19 salgının sonrası kara yolu ile yapılamayan taşımacılık Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu hattı üzerinden yoğunlaşarak artıyor.

Türkiye'nin farklı kentlerinden Azerbaycan, Kazakistan ve Türkmenistan’a ihraç edilen ürünleri taşıyan tren Kars’tan Gürcistan’a hareket etti.

Toplam bin 50 metre uzunluğu ve 2 bin 400 ton ağırlığı ile Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu hattı üzerinden ihracat treni, 49 vagon içerisinde 100 konteyner taşıyor.

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu sosyal medyada paylaşımda bulundu. Alibeyoğlu paylaşımında, "Bugün, BTK hattı üzerinden Azerbaycan, Türkmenistan ve Kazakistan’ın yüklerini taşıyan 49 vagon ile 1050 metre uzunluğa sahip trenimiz, 2400 ton yükle yolcu edildi. Kars ekonomisi için önemli ve gelecek vadeden bir projenin böylesine yoğun çalışması mutluluk veriyor." dedi.

TCDD Taşımacılık’tan yapılan açıklamada, “Bu zor günlerde karayoluyla yapılamayan taşımaları yapıyor, Türkiye’nin ihracatına destek veriyoruz. TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü ailesi olarak gururluyuz.” denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.