1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fethullah Gülen: Gerekirse Türkiye'ye Giderim
Boğaziçi ve Medeniyet Üniveristesi'ne Operasyon

Boğaziçi ve Medeniyet Üniveristesi'ne Operasyon

Boğaziçi Üniversitesi ve Medeniyet Üniversitesi’ne yapılan 'FETÖ' operasyonlarında aralarında akademisyen Koray Çalışkan'ın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

A+A-

Akademisyen Koray Çalışkan, bu sabah gözaltına alındı.

Gözaltı haberinini CHP milletvekili Oğuz Kaan Salıcı twitter hesabından şu mesajla “Koray Çalışkan az önce evinde gözaltına alındı. Gerekçe belli değil, ikameti belli bir akademisyen bir kez daha ifadeye davet edilemedi” duyurdu.

Çalışkan'ın 71 kişiyle birlikte Boğaziçi ve Medeniyet Üniversitesi'ne düzenlenen FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Kimdir?

Koray Çalışkan 30 Haziran 1972 yılında İstanbul'da doğdu.

Boğaziçi Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doçent. Politik iktisat, siyasi parti organizasyonu ve Ortadoğu siyaseti üzerine araştırmalar yapan Çalışkan’ın doktora tezi Kuzey Amerika Ortadoğu Çalışmaları Birliği tarafından En İyi Sosyal Bilim Tezi seçildi.

New York Üniversitesi’nden doktora yaptı.Radikal ve BirGün gazetelerinde köşe yazarlığı, Habertürk ve +1TV’de program sunuculuğu yaptı. Birçok filmin yapımcılığını, yönetmenliğini ve senaryo yazarlığı yaptı.

2015 seçimlerinde CHP'den milletvekili adayı olacağı konuşuluyordu ancak aday gösterilmedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.