1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Barolar Birliği Kars'ta TOPLANDI
Beşiktaş'taki Saldırıda Hayatını Kaybedenler

Beşiktaş'taki Saldırıda Hayatını Kaybedenler

Beşiktaş'taki saldırılarda hayatını kaybedenlerin hikayelerini paylaşıyoruz.

A+A-

10 Aralık Cumartesi akşamı İstanbul Beşiktaş’daki Vodafone Arena’daki futbol karşılaşması sonrası iki bombalı saldırı gerçekleşti. 

Kürdistan Özgürlük Şahinleri’nin (Teyrêbazên Azadiya Kürdistan / TAK) üstlendiği saldırıda Sağlık Bakanı'nın 12 Aralık'taki açıklamasına göre 36'sı polis sekizi sivil olmak üzere 44 kişi hayatını kaybetti.

Saldırılarda hayatını kaybedenlerden hakkında bilgilere ulaşabildiğimiz 42 kişinin hikayelerini paylaşıyoruz.

saldiri.jpgsaldiri.jpg

Ahmet Dokuyucu

39 yaşındaydı. İETT şoförüydü. Maraş doğumlu.

Dört çocuğu olan Dokuyucu 12 sene önce İstanbul’a gelmişti, 11 senedir de İETT şoförü olarak çalışıyordu.

Dokuyucu için dün (11 Aralık) İstanbul Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Cenazesi bugün (12 Aralık) Maraş, Elmalar Mahallesi’nden kaldırılacak.

Adem Serin

24 yaşındaydı. Polis memuruydu. Dört yıldır polisti. İstanbul ilk görev yeriydi.

Antep’te temizlik işçisi bir anne babanın oğlu olan Adem Serin, bir ay sonra nişanlanacaktı.

Serin’in anne babası patlama haberini aldıklarında oğullarına ulaşamayınca İstanbul’a gelmiş, ölüm haberini vermek için gelen polisler bu nedenle onları evde bulamamıştı.

Adem Oğuz

31 yaşındaydı. Altı yıllık polis memuruydu.

İki yıl önce evlenen Oğuz’un altı aylık bir oğlu var.

11 Aralık'ta Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'nde hayatını kaybeden dört polisle birlikte düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı. Oğuz, memleketi olan Adana'nın Aladağ İlçesi'ne bağlı Kıcak Köyü'nde toprağa verilecek.

Ali Aksoy

26 yaşındaydı. Polis memuruydu. Manisa, Akhisar doğumlu.

Üç yıldır polisti.

Ali Osman Şahin

22 yaşındaydı. Polis memuruydu. İki yıldır İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapıyordu. Antepliydi.

Üç yaşında babasını kaybeden Şahin’in beş kardeşi var.

Cenazesi bugün (12 Aralık) memleketi Kilis’ten kaldırılacak.

Berkay Akbaş

19 yaşındaydı. Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisiydi. Sinoplu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop merkez ilçe eski başkanı Salim Akbaş ile Zeynep Akbaş çiftinin çocuğu olan Mustafa Berkay Akbaş, arkadaşlarıyla iki günlüğüne İstanbul’a gelmişti. Vodefone Arena stadı yakınından araçla geçtikleri sırada patlama meydana geldi. Ailesi sosyal medyada oğullarından haber alamadıklarını duyurmuştu.

Baba Salim Akbaş, adli tıp kurumu önündeki açıklamasında şöyle konuştu:

“19 yaşında Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi. İstanbul'a Ankara'dan sınav sonrası 2 günlüğüne sınav sonrası gezmek için geldiler. Tesadüfen taksiyle oradan geçiyorlar. Hepsi bu. Bu kadar tesadüfi, bu kadar basit, bu kadar ucuz.

“Ben istemiyorum oğlum şehit olsun. Oğlum katledildi, ben başka bir şey demiyorum.

 “Mustafa Berkay Akbaş gelecek vaat eden bir tıp öğrencisi, başarılı bir öğrenci. İdeali doktor olmaktı, böyle insanlara yardım etmekti, ama ben onu cenaze arabasında geri götürüyorum şimdi.”

Akbaş’ın ölümünün ardından Beşkent Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği başsağlığı mesajı yayınladı.

Bora Çelik

24 yaşındaydı. Polis memuruydu. Niğde doğumlu Çelik, Vodafone Arena’da görevli polislerdendi.

Çelik'in cenazesi Niğde'nin Bor İlçesi'nde toprağa verilecek.

Çetin Sarıkaya

29 yaşındaydı. Polis memuruydu.

Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Bölümü'nden 4 yıl önce mezun olmuştu. Sarıkaya, sekiz ay önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet biriminde polis memuru ve şoför olarak göreve başlamıştı.

Durmuş Öcal

21 yaşındaydı. Beş aylık polis memuruydu.

Ispartalıydı.

Öcal, Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olduktan sonra 8 Temmuz'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde göreve başlamıştı.

Enes Çiçek

23 yaşındaydı. Polis memuruydu.

Urfa doğumlu olan Çiçek Vodafone Arena’nın yakınında görevli polislerdendi. Çiçek için Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.

Görkem Yazıcı

22 yaşındaydı. Koç Üniversitesi İşletme Bölümü son sınıfta okuyordu. Amerikan Futbolu oynuyordu.

Tek çocuk olan Yazıcı annesiyle İstanbul’da yaşıyordu.

Yazıcı’nın cenazesi İstanbul’da toprağa verilecek.

Hamdi Dikmen

29 yaşındaydı. Polis memuruydu. Üç aydır polisti. İstanbul ilk görev yeriydi. Malatyalıydı.

Dikmen’in bugün (12 Aralık) kendisi gibi saldırıda öldürülen mesai arkadaşı Orhan Doğan ile birlikte Malatya’da toprağa verilmesi bekleniliyor.

Hamit Şahin

 23 yaşındaydı. Polis memuruydu. Bayburt doğumlu.

Şahin Bayburt merkeze bağlı Sorkunlu köyünde toprağa verilecek.

Hakan Tanrıkulu

23 yaşındaydı. Polis memuruydu. Sinoplu

Üç yıllık polisti.

Bugün (12 Aralık) Sinop’ta, İsmail Bey Camii önündeki cenaze töreninin ardından Durağan Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenazesine Sinop Valisi Hasan İpek, AKP Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in de aralarında olduğu binlerce kişi katıldı.

Halil Usta

Polis memuruydu. Urfa, Viranşehirli.

Bombalı saldırıda öldürülen dört Urfalı polisten biriydi. Usta’nın cenazesi bugün (12 Aralık) İstanbul’da toprağa verilecek.

Hasan Bilgin

26 yaşındaydı. Polis memuruydu. Zonguldaklı.

Bir yıl önce polislik sınavını kazanıp göreve başlamıştı. Bilgin için dün (11 Aralık) İstanbul Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlenmişti.

Bilgin’in cenazesi bugün (12 Aralık) memleketi Zonguldak’ta defnedilecek.

Hüseyin Akyüz

21 yaşındaydı, polis memuruydu. Bursalıydı.

İkizi Hasan Akyüz ile birlikte dört kardeşin en küçüğüydüler. 1,5 yıldır polisti.

Akyüz’ün cenazesi bugün (12 Aralık) memleketi Bursa’da Mihraplı Camii’ndeki törenin ardından toprağa verilecek.

Hüseyin Dalkılıç

33 yaşındaydı. Polis memuruydu. İzmirliydi.

Altı  yıllık trafik polis olan Dalkılıç’ın 1,5 yaşında kızı vardı. Eşi yedi aylık hamileydi. Dalkılıç’ın cenazesi İzmir’de defnedilecek.

İlker Uylaş

27 yaşındaydı, polis memuruydu. Hataylıydı.

Babası da Hatay Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bekçi olan İlker Uylaş yedi yıldır polis memuru olarak çalışıyordu.

Ağabeyi de polis memuru.

Uylaş dört aylık evliydi.

İsmail Koç

Kuleli Askeri Lisesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mezunu. Tango dansçısıydı. Reklamcı ve illüstratördü. 

Eşi üç aylık hamile olan Koç, Cumartesi akşamı sarı dolmuşla Kadıköy’den Taksim’e geçiyordu.

Gece boyunca kendisinden haber alınamayan Koç’un öldüğü Pazar sabahı tespit edildi. Koç’un cenazesi bugün (12 Aralık) İstanbul, Gaziosmanpaşa’dan kaldırılacak.

Kadir Yıldırım

41 yaşındaydı. Emniyet Amiriydi. İki çocuğu vardı. Yıldırım için Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’nde 11 Aralık’ta hayatını kaybeden dört polisle birlikte tören düzenlendi. Cenazesi 12 Aralık’ta İstanbul’da kaldırılacak.

Metin Düzgün

27 yaşındaydı. Polis memuruydu. Bir buçuk yıllık polisti. Nişanlıydı. Cenazesi 12 Aralık’ta memleketi Konya’da uğurlanacak.

Mehmet Atıcı

 22 yaşındaydı. Polis memuruydu. Geçen yıl Polis Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olmuştu. Altı aylık polisti. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Atıcı’nın amcasının oğlu olduğunu duyurdu. Cenazesi 12 Aralık’ta memleketi Adana’da uğurlandı.

Mehmet Taş

 24 yaşındaydı. Polis memuruydu. Urfalıydı. Altı aylık polisti. Yedi çocuklu ailenin ortanca çocuğuydu. Cenazesi 12 Aralık’ta Urfa’da uğurlanacak.

Mehmet Zengin

21 yaşındaydı. Polis memuruydu. Üç aydır polis olarak görev yapıyordu. Cenazesi 12 Aralık’ta memleketi Ankara’da uğurlanacak.

Mustafa Kemal Devrilmez

22 yaşındaydı. Polis memuruydu. Yozgatlıydı. Altı aylık polisti. Ailesinin üç çocuğunun en büyüğüydü. Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulunu bitirdikten sonra İstanbul’da göreve başlamıştı. Bir yıldır ilk görev yeri olan İstanbul’daydı. Cenazesi 12 Aralık’ta Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde uğurlanacak.

Murat Yılmaz

22 yaşındaydı. Muşluydu. Polis memuruydu. İki yıl önce çevik kuvvette göreve başlamıştı. Ailesinin dört çocuğunun en küçüğüydü.

Mustafa Öztürk

27 yaşındaydı.  Polis memuruydu. Samsunluydu. Cenazesi 12 Aralık’ta Samsun’un Çarşamba ilçesinden uğurlanacak.

Nazif Emre Horoz

 24 yaşındaydı. Polis memuruydu. İki yıllık evliydi. Altı aylık ikiz çocukları vardı. Konyalıydı.

Dedesi Ali Öztürk, torunuyla en son Konya’ya geldiğinde kendisini ziyaret ettiğini anlattı: “Sohbet ettik. Dedim ki ’Bak ben bekçilik yaptım bir sene. Önden gitme, arkadan gitme, ortadan git’ dedim. Hatta ’Önüne düşmüş yaralı varsa ona da yardımcı oluver ne olursa olsun adam’ dedim. Bir daha da telefonla da görüşmedik. Sabah duydum şehit olduğunu, damat aradı, ‘Baba başkasından duyma benden duy, torunun Emre’yi kaybettik’ dedi. Yapacak bir şey yok Allah kabri cennet, ruhu şad olsun."

Oğuzhan Duyar

21 yaşındaydı. Polis memuruydu. Yedi ay önce polis olmuştu. Konyalıydı.

Annesi Nuran Duyar, adli tıp önünde şöyle konuştu:  "Ne istediler benim kuzumdan. Varım, yoğum bir tanemdi. Bir tanecik yavrumdu. Onu da götürdüler. Elimden kaydırıp aldı. Ama onların yanına kalmasın. Biz her zaman dimdik ayaktayız. Polisliği seviyordu. Hep şehit olmak istiyordu. Ve de oldu. Benim oğlum istediğini oldu. Şehit annesiyim. Allah kalanlara hepsine uzun ömür versin. 21 yaşında. 28 Aralık'ta doğum günüydü. Doğum günü için gelecektim ama morgdan aldım.”

Okan Doğan

23 yaşındaydı. Polis memuruydu. İki yıldır polis olarak görev yapıyordu. Malatyalıydı.

Osman Börklüoğlu

25 yaşındaydı. Polis memuruydu. İki buçuk ay önce evlenmişti. Ailesinin üç çocuğunun en küçüğüydü. Kayseriliydi. Cenazesi 12 Aralık’ta memleketinde uğurlanacak.

Selin Çelik

28 yaşındaydı. Taksim’e gitmek için bindiği dolmuştayken yaşanan saldırıda yaralandı. İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü İşletme –SUNY lisans programından 2011 yılında mezun olmuştu.

Galatasaray master yüzücüsü Pelin Çelik'in kız kardeşiydi. Kuzeni Tankut Karamuk “Beleştepe denilen yerde dolmuşun içerisindeymiş benim kuzenim. 28 yaşında Selin Çelik. Arkadaşları ondan haber alamayınca hastane hastane dolaşıyorlar, sonra ablalarına haber veriyorlar, o şekilde bulunuyor. Çünkü kimlik tespiti de mümkün değil. Cüzdanı falan yok ortada, dövmesinden tanımış arkadaşı. Yaralanan az sayıda sivilden biri kendisi ama içinde bulunduğu dolmuş da doluymuş. Patlamanın çok yakınındaki bir dolmuştaymış. Selin de kafasından yaralanmış” diye konuştu.

Soner İdil

27 yaşındaydı. Polis memuruydu. Vanlıydı. Üç ay önce göreve başlamıştı.

Süleyman Sorkut

23 yaşındaydı. Polis memuruydu. İlk görev yeri İstanbul’du. Urfa Siverekliydi. Cenazesi 12 Aralık’ta memleketinden uğurlandı.

Tunç Uncu

29 yaşındaydı. Kartal Yuvası mağazası çalışanıydı. İşe yaklaşık beş ay önce başlamıştı. 11 Aralık’ta Zincirlikuyu camisinde yapılan cenaze törenine Beşiktaşlı yöneticiler ve futbolcular da katıldı.

Tugay Can Kızılırmak

26 yaşındaydı. Beşiktaş’taki Vodafone Arena Stadyumu’nun yakınındaki patlamada yaralanan polis memuru Kızılırmak Şişli Etfal Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Bugün (12 Aralık) hayatını kaybetti.

Kızılırmak iki ay önce evlenmişti.

Uğur Ürker

29 yaşındaydı. Polis memuruydu. Üç aydır görevdeydi. Eskişehirliydi.

Vefa Karakurdu

43 yaşındaydı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürüydü. Evliydi. İki çocuğu vardı. Zonguldak Ereğliliydi.

Karadeniz Ereğli Lisesi'nden mezun olduktan sonra polis koleji sınavlarını kazanmıştı. 15 yıl önce emniyet teşkilatında görev yapmaya başlamıştı. Babası emekli emniyet müdürüydü. 2008 yılında kardeşini trafik kazasında kaybetmişti.

Habertürk Muhabiri Kartal Yiğit, patlamadan önce karşılaştığı Karakurdu ile sohbetlerini şöyle anlattı: "Kardeşim buralarda durma' dedi. Sonra tanıdık birbirimizi. O bana, ben ona sarıldım. 'Ya görüyor musun, bin 500 Bursalı taraftar geldi. Beşiktaş stadına ilk kez geldiler. Yıllar sonra. Sabah gişelerden aldık. Bak olaysız bitti. Şimdi yine gişelere bırakacağız. Olaysız bitti ama bak sabahtan beri kaç tane polis peşlerinde güvenliklerini sağlamak için çaba harcıyor."

Beşiktaş taraftar grubu Çarşı twitter hesabından Karakurdu için şu mesajı paylaştı: "Az uğraştırmadık, her seferinde de anladın hâlden... Mekanın cennet olsun Vefa Amirim. Buluşacağımız güne dek huzur içinde yat"

Velat Demiroğlu

24 yaşındaydı. Minibüs şöförüydü. Diyarbakırlıydı. Saldırı sırasında Taksim-Bostancı hattında sarı dolmuşta çalışıyordu. Cenazesi 12 Aralık’ta Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki köyünde uğurlanacak.

Sosyal medya hesabında “Görüşü ne olursa olsun görevi ne olursa olsun ölüm istemiyoruz. Hiçbir neden insan hayatından önemli değildir” yazılı profil fotoğrafı yer alıyor.

Yakup Çapat

20 yaşındaydı. Polis memuruydu. Altı aylık polisti. Malatyalıydı.

Yasin İke

24 yaşındaydı. Polis memuruydu. Kayseriliydi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.