1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fatsa’da Trafik Kazaları: 8 Yaralı
Berkin Elvan Ölümünün 5. yılında Anıldı

Berkin Elvan Ölümünün 5. yılında Anıldı

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeği nedeniyle hayatını kaybeden Berkin Elvan, ölümünün beşinci yılında mezarı başında anıldı.

A+A-

İstanbul Okmeydanı'nda 16 Haziran 2013'te vurulduktan sonra 269 gün hayat mücadelesi veren ve 12 Mart 2014'te hayatını kaybeden Berkin Elvan, ölüm yıl dönümünde Şişli Feriköy'deki mezarı başında sevenleri tarafından anıldı. 

Mezarı başındaki anma sırasında baba Sami ve anne Gülsüm Elvan'a çok sayıda insan destek verirken, CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker, HDP Milletvekili Oya Ersoy ve Musa Piroğlu, Sosyal Haklar Derneği Başkanı Melda Onur ve Taksim Dayanışması Sekreteryasından Can Atalay ve Mücella Yapıcı da anmaya katılan isimler arasındaydı. 

berkin-elvan-001.jpg

Baba Sami Elvan, elindeki karanfilleri polis ve devlet şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden çocukların ve gençlerin isimlerini tek tek sayarak Berkin'in mezarına bıraktı. 

ADALET İSTİYORUZ

Mezarı başındaki anmada konuşan aile avukatı Can Atalay, Gezi'de hayatını kaybeden Ali Ismail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan, Abdullah Cömert, Hasan Ferit Gedik'in isimlerini sayarak onların mücadelelerini yarına taşıyacaklarını belirtti. "Gezi, umudumuzu yarına taşımanın adıdır, kararlılığıdır" diyen Atalay, "Burada evlat acısıyla direnenler, sabredenler, Elvan ailesi altı yıldır hırsızlığa uğursuzluğa karşı her türlü ahlaksızlığa karşı zaman zaman dudaklarını ısırarak, zaman zaman bağırarak adalet taleplerini dile getirdiler. Bu insanlar adalete açlar, bizler adalete açız. Hikaye dinlemek istemiyoruz. Gezi'nin altı yıl sonra mücadelesinin kirletilmesine boyun eğmeyeceğiz. Buradan bunun sözünü veriyoruz. Biz Elvan ve diğer ailelerle birlikte adalet istiyoruz. Bu karanlık gider, Gezi kalır" ifadelerini kullandı.    

BİZ BU ÜLKEDE KARDEŞÇE YAŞAYACAĞIZ

Baba Sami Elvan da konuşmasına "Gezi ekmekti, suydu, adaletti" sözleriyle başladı ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

Bana soruyorlar, Berkin'in ne işi vardı Taksim'de? Ekmek almaya gitmedi diyorlar. Halen bu bilinçte insanlar var. Yönlendiriliyorlar. Hayır böyle bir şey yok. Benim evimin 150 metre arkasında ekmek fırını var. Oğlum ekmek almaya gitti. Altı yıl oldu vurulalı. Bugün de ölümünün beşinci yılı. Benim çocuğum yaşıyor. Hiçbir saniyesi aklımdan çıkmıyor. Yaşamasaydı aklımdan çıkardı, bu insanlar unuturdu. Bugün sokağa çıktığımda Berkin Elvan'ı herkes tanıyor. Hepimizin çocuğu. Bugüne kadar verdiğimiz mücadeleden geri durmayacağım. Taksim Dayanışması'na açılan davada da onların yanında duracağım. Biz bu ülkede kardeşçesine yaşayacağız."

Anne Gülsüm Elvan da İçişleri Bakanı'na seslenerek "Benim çocuğum burada yatıyor. Neden hesabını sormuyorsun. Bunun hesabını vereceksin" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler