1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bursa Nilüfer'de VAHŞİ CİNAYET
Berkin Elvan Mezarı Başında Anıldı

Berkin Elvan Mezarı Başında Anıldı

Berkin Elvan’ın ölümünün ikinci yıldönümünde mezarı başında yapılan anmada adalet talebi yinelendi.

A+A-

Berkin Elvan, ölümünün ikinci yıldönümünde anıldı.

Berkin Elvan, 14 yaşındayken 16 Haziran 2013’te polisin attığı gaz bombası nedeniyle başından yaralanmış, 269 gün boyunca sürdürdüğü hayatta kalma mücadelesi sonucunda Okmeydanı Hastanesi’nde 11 Mart 2014’te hayatını kaybetmişti.

12 Mart’ta binlerce kişinin katıldığı törenle defnedildiği Feriköy Mezarlığı’nda bugün yapılan anmaya ailesinin yanı sıra Gezi direnişinde öldürülenlerin aileleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Elvan ailesi ve Taksim Dayanışması adına burada yapılan ortak açıklamada hala adalet beklendiği vurgulandı.

Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan "Emri verenler yargılanmadığı sürece o polisin yargılanmasının hiçbir anlamı yok" diye konuştu.

“Berkin için istediğimiz adalet, milyonların talebi”

Mücella Yapıcı’nın okuduğu ortak açıklamada öne çıkan ifadeler şöyle:

“11 Mart 2014’ten bu yana hiçbir polis, hiçbir emniyet mensubu, hiçbir kamu görevlisi yargı önüne çıkartılmış değil. Tıpkı Ahmet Atakan gibi. Tıpkı adalet peşinde katledilen canlarımız gibi. Hala yaramız kanıyor, hala adalet bekliyoruz.

“İki yılın ardından geçtiğimiz günlerde, Berlin’imizi vuran polisin kimliği belli oldu. Berlin’i vuran polisin görüntülerinin bulunmasına rağmen herhangi bir işlem yapılmıyor. Hala hiçbir hukuki girişim, soruşturma başlatılmadı. Takipsizlik kararı verip başlayamayan hukuki süreci oldubittiye getirmeye çalıştıklarının farkındayız. Biz, Elvan ailesi olarak, Berkin’imiz için istediğimiz, aradığımız ve takip ettiğimiz adaletin aynı zamanda milyonların talebi ve ihtiyacı olduğunu biliyoruz.

“Sadece ismi, belirlenen polis memurunun yargılanması yetmez. Amirler, emri verenler, bürokratlar, hükümetin bütün günahkarları ve en tepedeki cumhurbaşkanı olmak üzere hepiniz yargılanacaksınız ve bu topluma hesap vereceksiniz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler