1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. Edirne’den Kars’a Yöresel Ürünler
Fiyatlar Değişti, 'Benzin'e İndirim Tabelalara Yansıdı

Fiyatlar Değişti, 'Benzin'e İndirim Tabelalara Yansıdı

Benzin fiyatlarında gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 65 kuruşluk fiyat indirimi pompaya yansıdı.

A+A-

Petrol fiyatlarındaki düşüş akaryakıt ürünlerine de yansıyor. Motorinin ardından benzine de indirim geldi. Motorine çifte indirim sonrası bu kez benzine de büyük indirim geldi. İstasyonlarda fiyatlar güncellendi.

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarını etkiledi. Motorine gelen çifte indirimin hemen arkasından benzine de indirim geldi. İstasyonlarda tabelalar değişti.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Brent petrolün varilinin, 75,71 dolara kadar gerilemesi sonrası akaryakıta üst üste indirim geldi. Motorine 1 lira 30 kuruşluk ve 88 kuruşluk fiyat indirimi sonrası benzinde de indirim pompaya yansıdı.

BENZİNE İNDİRİM POMPAYA YANSIDI

Benzin fiyatlarında, gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 65 kuruşluk fiyat indirim yapıldı. İstanbul'da motorinin litre fiyatı ortalama 35,35 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 32,86 liradan satılıyor. İzmir’de motorinin litre fiyatı ortalama 36,27 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 33,72 liradan satılıyor. Ankara’da motorinin litre fiyatı ortalama 36,07 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 33,62 liradan satılıyor.

SON 5 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDEN GERİ DÖNÜŞ

Artan arz ve talep belirsizlikleri nedeniyle yaklaşık son 5 ayın en düşük seviyelerine gerileyen petrol fiyatları, kar alımları ve Suudi Arabistan ile Rusya'nın OPEC+ grubu üyelerine anlaşmaya uyma çağrısıyla yeniden yükselişe geçti.

OPEC+'TEN ANLAŞMAYA UYUN ÇAĞRISI

Suudi Arabistan haber ajansı SPA'da yer alan ortak yazılı açıklamada, tüm katılımcı ülkelerin, üreticilerin ve tüketicilerin çıkarlarına hizmet edecek ve küresel ekonominin büyümesini destekleyecek şekilde OPEC+ anlaşmasına uyması gerektiği belirtildi.

Geçen hafta yapılan OPEC+ grubu toplantısında bazı üye ülkeler, mevcut üretim kesintilerine ek olarak günlük 2,2 milyon varillik gönüllü üretim kesintisine gideceğini duyurmuştu.

ÇİN VE ABD ENDİŞEYİ KÖRÜKLÜYOR

Uzmanlar, OPEC+ grubu üretim kesintisine ilişkin ayrıntı eksikliğinin piyasalarda belirsizlikleri artırdığını ayrıca gelecek yıl öngörülen arz fazlalığının yalnızca bir kısmına karşılık geldiğini ifade ediyor.

Öte yandan, Çin ekonomisine ilişkin endişeler ve ABD'deki güçlü petrol üretim seviyeleri de fiyatları aşağı yönlü baskılamaya devam ediyor.

Brent petrolde teknik olarak 75,74 ile 75,96 dolar aralığının direnç, 75,52 ile 75,30 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler