1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ünlü Modacı Cemil İpekçi'den Çağrı
Batman'da ‘Fuhuş' Skandalı

Batman'da ‘Fuhuş' Skandalı

Batman’da 14 yaşındaki G’de gebelik oluşmasıyla ortaya çıkan çocuk fuhuşu ile ilgili Gazete Şujin yeni iddiaları gündeme taşıdı.

A+A-

Batman’da 14 yaşındaki G.’nin ifadesiyle ortaya çıkan cinsel istismar ve fuhuş çetesinin kullandığı işyeri ve evlerin adresleri ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Gazete Şujin’den Şilan Özhan’ın haberinde, G’nin ifadesiyle ismi tespit edilen Yıldız Ç.’nin kuaförünün Atatürk Meydanı’nda, çocukları fuhuş tuzağına düşürüldüğü bir başka yerin ise Diyarbakır Caddesi üzerindeki “Oky….. kafe” olduğunun tespit edildiğini yazdı. Batman Devlet Hastanesine yakın bir ev ise fuhuş evi olarak kullanılıyor.

Gazete Şujin’de yer alan habere göre ikinci N.Ç. vakası olarak nitelendirilen, Batman’da 14 yaşındaki G.’nin ifadesiyle ortaya çıkan cinsel istismarlar ve çocukların fuhuşa sürüklenmesi ile ilgili olay için tüm ülke ayağa kalkmış durumda. Gazete Şûjin’de yer alan 12 Mayıs tarihli haberde, G.’nin aylar önce çalıştığı kuaförün sahibi Yıldız Ç. tarafından cinsel istismara uğratılması ve ardından fuhuşa sürüklenmesinin, çocukta gebelik oluşmasıyla ortaya çıktığı yer almıştı. Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden ve burada gebelik oluştuğu fark edilen 14 yaşındaki G., ardından savcılığa verdiği ifadede, maruz bırakıldıklarını anlattı. 15 Nisan 2017 tarihinde başlatılan soruşturmada dosyaya gizlilik kararı getirilirken, koruma altına alınan G.’nin ifadesiyle, Batman’da aylardır onlarca çocuğu fuhuşa zorlayan bir çetenin olduğu ve yüzlerce erkeğin fail olduğu öğrenildi.

HENÜZ TEŞHİS EDİLEMEYEN İSİMLER VAR

G. ifadesinde, kendisini sürekli uyuttuklarını, her seferinde farklı bir yerde uyandığını ve çok sayıda erkeğin cinsel istismarına maruz bırakıldığını söyledi.

Soruşturma dosyasına getirilen gizlilik kararının ise çocuğun henüz teşhis edemediği isimler olmasından kaynaklı alındığı ve halihazırda ancak teşhis edilenlerin tutuklandığı öğrenildi.

4 TUTUKLUNUN İSİMLERİ

17 Nisan 2017 tarihinde ise, G.’nin verdiği ifade ve tanık beyanları doğrultusunda çocuğu fuhuşa zorlayan Yıldız Ç., esnaf Şakir A., Batman’da AKP’ye yakınlığıyla bilinen muhtar ve iş insanı Abdulkadir T. ile Heves ismindeki kişi, Batman 2. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KUAFÖRLER, EVLER VE KAFELERİN ADRESLERİ

Batman’da en büyüğünün 17 yaşında olduğu çocukların fuhuşa zorlandığı yerler arasında çok sayıda kafe ve evin olduğu öğrenildi. G.’nin, şu an tutuklu olan Yıldız Ç.’nin yanında çalışmaya başladığı ve bu olayların organize edildiği kuaförün ise Batman Atatürk Meydanı’nda olduğu öğrenildi.

Kafelerden birinin Diyarbakır Caddesi üzerinde bulunan ‘Oky… Kafe’ olduğu tespit edilirken, çocukların özellikle açılmış onlarca evde fuhuşa zorlandığı öğrenildi. Batman Bölge Hastanesi yakınlarında bir evin özellikle fuhuşu organize etme amaçlı tutulduğu öğrenilirken, yine birçok kuaförün fuhuşu organize etme amacıyla kullanıldığı iddialar arasında.

UYUŞTURUCU ÇETESİ İLE YÜRÜTÜLEN POLİTİKA

Özellikle yurtsever ailelerin oturduğu Petrol, Cudi, Bağlar ve Bayındırlık Mahallelerindeki kız çocuklarına yönelen bu çetenin, uyuşturucu çetesi ile de bağlantılı olduğu ve bu çocukların uyuşturucuya alıştırılarak kendilerine bağımlı hale getirilmenin amaçlandığı öne sürülüyor.

Çocukları fuhuşa zorlayan Yıldız Ç.’nin de M.D. adında bir kadın tarafından yönlendirdiği iddialar arasında. Petrol Mahallesi’nde oturduğu öğrenilen M.D.’nin oğlunun da Batman’da uyuşturucu çetesinin başında olduğu iddia ediliyor.

Kız çocuklarını video çekerek tehdit ettiği öne sürülen Yıldız Ç’nin çocuklarından birinin uzman çavuş, diğerinin de özel harp dairesinde polis olduğu bir diğer iddia arasında.

KENTTE KORKU VE ENDİŞE HAKİM

Çıkan haberlerden çok önce duyumlar üzerine mahallelerde ve evlerde konuşulan çocuk fuhuşu çetesinin varlığı artık kentte büyük bir endişeye hakim olmuş durumda. Çocuklarıyla ilgili korku duyan aileler ve özellikle bahsi geçen mahallelerde yaşayan insanlar, bu ağın yok edilmemesi ve büyümesi konusunda da endişe taşıyor.

Çocuklarını okula dahi yalnız göndermekten çekinen aileler, olayın bir an önce çözülmesini istiyor. Yetkili isimlerin yaklaşımları da dahil birçok sorunla yüz yüze kalan anneler, sürekli diken üstünde bir durumda.

Çocukların büyük kısmı ise kentte yaşanan pek çok şeyin henüz farkında değil.

BAŞSAVCILIK İDDİALARA 6 GÜN SONRA CEVAP VERDİ

Olaya ilişkin çok sayıda iddiada bulunulurken, en büyük iddialardan biri de ‘kentin tanınmış simaları’ndan pek çok ismin kefaletle serbest bırakıldığı iddiasıydı. Bazı şüpheli erkeklerin kefaletle serbest bırakıldığı, bazı faillerin ise henüz bilgileri polise ulaşmadan suçtan sıyrılmak için birbirlerine rüşvet teklif ettiği iddia ediliyordu.

Bu erkeklerin esnaf, iş insanı ve üst düzey isimlerden oluştuğu iddia edilirken, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı 6 gün sonra yaptığı açıklamada bu iddiaların gerçek olmadığını öne sürdü.

Dosyada gizlilik kararı olduğunu ve 4 kişinin tutuklu olduğunu hatırlatan Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı açıklamada “Kefaletle serbest bırakılan şüpheli kesinlikle yoktur. Söz konusu sosyal medya haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Kimliği tespit edilip işlem yapılmayan şüpheli bulunmamaktadır” dedi.

İDDİALAR YALANLANDI AMA ARAŞTIRILACAK MI?

Tüm ülkenin konuştuğu kefalet iddialarının ‘adalete hizmet etmediğini’ savunan Başsavcılık, bu iddiaları araştırmaya dair ise bir açıklama yapmadı. Mağdur çocuklar ya da kadınlar yerine cinsel istismar ve tecavüz faili erkeklerin korunduğu pek çok yargı örneğinden yola çıkarak, aylar boyunca Batman’da bilinmesine rağmen gizlenen cinsel istismarların ardından bu iddiaların derinlikli araştırılması büyük önem taşıyor.

BARODAN İDDİALARA YANIT YOK

Gazete Şujin’de yer alan konuyla ilgili haberde Başsavcılık’tan bir gün önce, 16 Mayıs tarihinde açıklama yapan Batman Barosu ise açıklamada yaşanan son olaya ilişkin bir bilgi vermedi. G.’nin maruz bırakıldıklarından bahsetmek yerine önceki çalışmalarından bahseden Batman Barosu, böylece iddiaları da gündemine almadı ve yalnızca bu tür davaların takipçisi olacaklarını söylemekle yetindi. Batman Barosu tarafından yapılan açıklama, kentte yaşayan yurttaşlar tarafından yeterli görülmedi. Avukatlar da dosyadaki gizlilik kararı nedeniyle açıklama yapılamayacağı belirtti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.