1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. CHP ve HDP'den Üç İsmin Vekilliği Düşürüldü
Başbakan Yıldırım’dan 'Rejim' Açıklaması

Başbakan Yıldırım’dan 'Rejim' Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında konuştu.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, daha önce “Rejim değişikliği 1923’te bitti” dediği Anayasa değişikliğine ilişkin bu kez "Evet, bu bir rejim değişikliği, vesayet rejim değişikliği" dedi. 
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında konuştu. Gündemine Reina saldırısı alan ve "sosyal medyaya kullanıcılarına uyarım var" diyen Yıldırım, "Sosyal medya sorumsuz medya değildir. Suç niteliğinde yapacağınız paylaşımlar başınıza bela olabilir, nitekim olmaya başlamıştır. Bu yönde paylaşımlar yapanlara karşı yargı harekete geçmiştir" dedi.

IRAK İLE İLİŞKİLER
Yıldırım, Türkiye'nin Irak ile bir sürece gireceğinin ipuçlarını vererek, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımız Irak Başbakanı ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik, biz de bu hafta yapacağımız ziyaret ile terörle mücadele konusundaki birlikteliğimizi göstermiş olacağız. Komşu ülkelerle barış içinde, kardeşlik içinde yaşamak hem komşularımızın geleceği hem de bizim için olmazsa olmazdır. Her türlü gayreti göstermeye devam edeceğiz."
EKONOMİ İÇİN YENİ PAKETLER
Yıldırım, dar boğazda olan ekonomiye dair de yeni teşvik paketleri açıkladı. KOBİ'lere 250 milyar hacminde kredi sağladıklarını söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti: "Bunu yaparken asla ilave borçlanma yapmayacağız, asla mali disiplinden de vazgeçmeyeceğiz. Yani bütçedeki bazı fasıllar arasında aktarma yapmak suretiyle ve yeniden yapılandırma sonucu 115 milyar liralık oluşan kaynaktan bir kısmını buraya ayırmak suretiyle böyle bir imkanı hayata geçiriyoruz. Bununla da yetinmedik, sadece kredi sağlamak olmaz diğer yüklerini de hafifletmemiz lazım. Nedir bunlar? İlk üç ay prim ödemelerini almıyoruz, yılın son üç ayına kadar öteliyoruz. Bu da yetmez dedik, bir sicil affı getirmeye karar verdik, o da Genel Kurul'da bu hafta görüşülecek." 
Yıldırım, "esnaf ve ahilik fonu" kurulacağını söyledi ve "İş yeri kapanan, zora giren esnafımıza nefes aldıracak" dedi.
Yıldırım, Ankara'ya da yeni bir fuar merkezi yapacaklarını duyurdu.
ABD'NİN BİR HALT ETTİĞİ YOK
Yıldırım, “Fırat Kalkanı”na dair de konuştu: "DEAŞ ile tek mücadele eden Türkiye'dir. Amerika'nın da bir halt ettiği yok. Diğerlerinin de laftan başka bir şey yok. ABD, YPG-PYD'ye açıkça silah veriyor. Bu dostluğa sığmaz. Yeni yönetimden beklentimiz bu kepazeliğe son versin. Yeni yönetimi sorumlu tutmuyoruz." 
ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ
Anayasa değişikliğiyle ilgili tartışmalara da değinen Yıldırım şunları söyledi: "CHP, HDP ile beraber yapılan değişikliği bir rejim değişikliği olduğunda ısrar edip durdu. Ben Sayın Kılıçdaroğlu'na bu bir rejim değişikliği değildir, yönetim-sistem değişikliği dedim, anlamadı. Artık demiyorum... Evet, bu bir rejim değişikliği, vesayet rejim değişikliği. Vesayet darbe Anayasasından geliyor. 1960'dan beri Anayasa hep vesayet yükümleriyle techiz edildi ve milli irade sınırlandı. İşte bu Anayasa değişikliği ile son vesayet kalıntılarını da temizliyorum. O anlamda doğru bir rejim değişikliği var."


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.